لولاها، دستگیره، قفل و… از مهمترین اجزای در دربهای ضد سرقت هستند که ممکن است بعد از مدتی نیاز به رگلاژ مجد داشته باشند. علاوه بر رگلاژ به موقع دربهای ضد سرقت، انجام تعمیرات جزئی و تنظیم اجزای مختلف، روی عملکرد این محصول و کیفیت و ماندگاری آن تاثیر مستقیم دارد. بنابراین یکی از خدمات ارزشمندی که شرکتهای تولیدکننده انواع درب ضد سرقت فلزی و چوبی به عنوان خدمات پس از فروش به مشتریان خود ارائه میکنند؛ سرویس تعمیر، تنظیم و رگلاژ درب ضد سرقت است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر با این سرویس خاص و ویژه آشنا شوید.
بهترین زمان برای رگلاژ درب ضد سرقت
در صورت مشاهده موارد زیر، حتما برای رگلاژ درب ضد سرقت با شرکت تولیدکننده تماس بگیرید:
- خراب شدن و از کار افتادن قفل
- پیدا شدن ایراد فنی در عملکرد یراقآلات
- شکستن لولا
- خراب شدن مغزی قفل
- گیر کردن درب به زمین در زمان باز و بسته کردن آن
- از کار افتادن عملکرد چشمی
- با مشکل مواجه شدن کارایی دستگیره
تنظیم و رگلاژ درب ضد سرقت
علاوه بر مواردی مانند خراب شدن قفل و شکستن لولا که در قسمت قبلی از آنها به عنوان دلایل نیاز درب ضد سرقت به رگلاژ نام برده شد؛ گاهی ایجاد سر و صدا هنگام باز و بسته کردن درب و آسیبدیدگی روکش نیز کار محصول را به خدمات تعمیر، تنظیم و رگلاژ درب ضد سرقت میکشاند.
اما قبل از ارائه توضیحات بیشتر در مورد این سرویس باید بدانید که معنی رگلاژ چیست؟ رگلاژ به عملیاتی گفته میشود که در طی آن چند قطعه مختلف که نقش مهمی در عملکرد درب دارند؛ برای عملکرد صحیح در کنار هم قرار گرفته و یک ساختار دقیق را تشکیل میدهند.
لولا مهمترین جزء در درب ضد سرقت و درب داخلی است که نیاز به رگلاژ شدن و تنظیم دارد. وظیفه لولا که مقاومت بالایی دارد؛ حمایت از درب و نگه داشتن آن روی چهارچوب است. برای نصب هر دربی باید از یک مدل لولا و تعداد مناسبی از آن استفاده کرد.
یک تعمیرکار تخصصی علاوه بر آشنایی با نحوه رگلاژ درب ضد سرقت میدانند که باید برای نصب و تنظیم مجدد درب، از چه تعداد لولا به چه فاصلهای استفاده کند.
یکی از شایعترین مشکلاتی که مشتریان برای رفع آن نیاز به استفاده از سرویس رگلاژ درب ضد سرقت پیدا میکنند؛ رفع صدای جیرجیر هنگام بستن درب است. این کار تخصصی باید حتما زیر نظر نیروی فنی رگلاژکار انجام شود تا عملکرد درب به حالت طبیعی باز گردد.
در فرآیند رگلاژ درب ضد سرقت، علاوه بر رفع ایرادات ظاهری و فنی، عملکرد اجزای دیگر مانند قفل و دستگیره نیز چک میشود تا در صورت نیاز، مشکلات احتمالی آنها رفع شود. درب بعد از طی کردن مراحل تنظیم، باید روغنکاری شود.
تعمیر درب ضد سرقت
ساختار پیچیده دربهای ضد سرقت، باعث میشود که وقتی درب دچار اختلال عملکردی شود؛ حتما برای رفع آن نیاز به یک فرد متخصص در این زمینه باشد. در طول بازدید از کارایی کلی درب، در صورتی که قطعه خرابی پیدا شود؛ باید حتما آن را تعمیر و یا تعویض کرد.
به عنوان مثال قفلهایی که بر روی دربهای ضد سرقت نصب میشوند؛ عملکرد و مکانیزم پیچیدهتری نسبت به قفلهای ساده دارند. اختلال در کارایی هر کدام از اجزای و قطعات داخلی این بخش میتواند امنیت درب را به خطر بیاندازد. مغزی یکی از مهمترین اجزای داخلی قفلهاست که اگر مشکلی داشته باشد؛ با تعویض برطرف خواهد شد.
علاوه بر تعمیر و تعویض قطعات، اقداماتی مانند روغنکاری لولا نیز میتواند در مسیر رگلاژ درب ضد سرقت به تعمیرکار کمک کند.
با انجام این کار ساده و بدون نیاز به تعویض لولا، میتوان مشکل صدا دادن درب هنگام باز و بسته کردن را رفع کرد. البته روغنکاری سادهترین کاری است که نصابان متخصص هنگام رگلاژ درب ضد سرقت آن را انجام میدهند.
بنابراین به افرادی که فقط برای رفع این صدا نیاز به استفاده از این سرویس پیدا میکنند توصیه میشود که ابتدا خودشان کمی لولاها را روغنکاری کرده و اگر مشکل حل نشد؛ با بخش خدمات پس از فروش شرکت تولیدکننده تماس بگیرند. در این موارد شاید مشکل فنی دیگری در عملکرد درب وجود داشته باشد که برای رفع آن نیاز به بررسی کارشناسانه باشد.
ریگلاژ انواع دربهای ضد سرقت ترک، ایرانی و چینی
از آنجایی که ساختار دربهای ضد سرقت ترک، ایرانی و چینی کمی با هم متفاوت است؛ برای تعمیر و رگلاژ آنها نیز باید اقدامات متمایزی انجام داد. از میان این سه محصول، دربهای ترک به دلیل ساختار پیچیدهتر، زمان و دانش بیشتری برای رگلاژ شدن نیاز دارند. لولاهایی که این دربها به کمک آنها نصب میشوند
بسیار باکیفیت، اما در بازار کمیاب هستند. یکی از اصلیترین عوامل تاثیرگذار روی میزان دشواری رگلاژ شدن درب، پنهان یا آشکار بودن لولاست. دربهای ضد سرقت چینی معمولا با لولای مخفی نصب میشوند و به همین خاطر رگلاژ آنها کمی پیچیدهتر است.
در کل عملیات رگلاژ درب ضد سرقت یک کار تخصصی است که هر کسی از عهده آن بر نمیآید. بنابراین اگر احساس میکنید درب ورودی ساختمان کارایی اولیه را ندارد؛ حتما از سرویس تنظیم و رگلاژ درب ضد سرقت تولیدکننده استفاده کنید و خودتان راسا اقدام به تعمیر درب نکنید.
مضرات رگلاژ نبودن درب چیست؟
دربهای ضد سرقت برای اینکه بتوانند از ورود افراد غریبه به داخلی ساختمان جلوگیری کنند؛ باید تمام قطعاتشان از نظر ساختاری و عملکردی با هم هماهنگ باشند. عدم هماهنگی در قطعات این محصول باعث میشود که درب کارایی مفیدی نداشته باشد.
در حقیقت تنظیم نبودن درب ضد سرقت به معنای امنیت کمتر آن است. آسیبدیدگی فریم بعد از مدتی نیز از دیگر مضرات رگلاژ نبودن دربهای ضد سرقت است. این آسیبدیدگی ممکن است کم کم منجر به مشکلات جدیتری شده که هزینه زیادی روی دست شما خواهد گذاشت.
از طرفی معمولا وقتی لنگه و فریم با هم هماهنگ نباشند؛ ممکن است زبانه قفل دچار ساییدگی شود. این عدم هماهنگی در دربهای چینی عواقب جدیتری را به دنبال دارد. چرا که وجود گیر در باز و بسته شدن درب به دلیل عدم هماهنگی لنگه و فریم، به قسمتهای حیاتی درب فشار مضاعف وارد میکند. در کنار کارکرد صحیحی قطعات اصلی، عملکرد دقیق اجزای فرعیتر مانند انواع قفل شب بند نیز روی عمر مفید این دربها اثرگذار است.
هزینه رگلاژ درب ضد سرقت چقدر میشود؟
هزینه رگلاژ درب ضد سرقت تابعی از عوامل مختلفی است که برخی از آنها عبارتند از:
- نوع درب
- جنس درب
- زمان مورد نیاز برای تنظیم عملکرد قعطعات
- میزان تعمیرات
- تعداد و قیمت یراقآلات تعویضی