سهند درب
خط میانی
درب ضد سرقت پی وی سی

مزایای روکش پی وی سی برای درب ضد سرقت

گرچه چوب یک ماده طبیعی و بسیار زیبا برای تولید محصولات متنوع از جمله درب‌های ضد سرقت است؛ اما این متریال علی‌رغم مزایای بسیار، بدون عیب هم نیست. به عنوان مثال چوب جاذب رطوبت است و قرار دادن بدون روکش آن در معرض رطوبت می‌تواند موجب تخریب بافتی شود. از این رو در حال حاضر تولیدکنندگان انواع مصنوعات چوبی مانند درب ضد سرقت از روش‌های مختلفی برای تقویت خواص این ماده استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها جذاب و موثر، پوشاندن چوب با لایه‌ای بسیار نازک و ضد آب به نام روکش پی‌وی‌سی است. این روکش به صورت لایه‌ای بسیار نازک روی چوب را پوشانده و باعث می‌شود که از بدنه درب در برابر رطوبت و سایر عوامل طبیعی محافظت شود. روکش PVC در حقیقت ورقی نازک از جنس پلاستیک فشرده است که اعمال آن روی درب باعث می‌شود که بدنه چوبی آن در برابر تماس با اجسام نوک تیز و همچنین رطوبت مقاوم‌تر شود. این لایه نازک قابلیت انعطاف‌پذیری و دوام بالایی دارد و به همین خاطر در صنایع مختلف از آن به عنوان عامل محافظ استفاده می‌شود. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با مزایا و ویژگی‌های روکش پی وی سی درب ضد سرقت آشنا شوید.

 اصلی‌ترین کاربردهای روکش PVC

این روکش نازک کاربردهای مختلفی دارد؛ اما بیشتر از آن جهت محافظت از بدنه محصولاتی که در صنعت درب و پنجره و همچنین کابینت‌سازی تولید می‌شوند استفاده می‌شود. بنابراین از PVC می‌توان روی کابینت، درب ضد سرقت، درب اتاقی و… استفاده کرد.

البته این روکش فقط برای پوشش ایرادات چوب طراحی نشده است. بلکه از آن می‌توان به عنوان روکش محافظ پروفیل نیز استفاده نمود. روکش PVC هم دوام و هم انعطاف‌پذیری بالایی دارد. به همین خاطر به راحتی می‌توان از آن بر روی هر جنس متریالی به عنوان روکش محافظت‌کننده استفاده کرد.

 مهم‌ترین مزایای روکش پی وی سی درب ضد سرقت

PVC روکشی سبک و کارآمد است که استفاده از آن در تولید هر محصولی، علاوه بر بهبود مقاومت لایه میانی، موجب کاهش هزینه‌های ساخت می‌شود. با توجه به ویژگی‌های کارآمد این روکش، مهم‌ترین مزایای روکش پی وی سی درب ضد سرقت عبارتند از:

  • قیمت مناسب

تولیدکنندگان با استفاده از این روکش می‌توانند هزینه تولید درب ضد سرقت pvc را در مقایسه با درب‌های روکش شده با روکش چوب طبیعی کاهش دهند.

  • تنوع در رنگ

روکش پی‌وی‌سی در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود و با استفاده از آن می‌توان درب‌های زیبا و شکیلی را متناسب با رنگ مورد نظر مشتری تولید کرد.

  • افزایش عمر مفید درب

درب‌های ضد سرقت روکش پی‌وی‌سی به نسبت نمونه‌های مشابه‌ای که در تولیدشان از این نوع روکش استفاده نشده است؛ عمر مفید طولانی‌تری دارند. این افزایش عمر مفید مربوط به ویژگی‌های PVC می‌شود که عامل دوام بیشتر بدنه هستند.

  • مقاومت در برابر رطوبت

پی‌وس‌سی لایه‌ای پلاستیکی مقاوم در برابر رطوبت است. به همین خاطر اعمال آن روی درب‌های داخلی به خصوص درب سرویس بهداشتی و حمام باعث می‌شود که از بدنه در برابر رطوبت محیط به خوبی محافظت شود. برای این منظور معمولا از ورق‌های PVC با ضخامت 16 میلی‌متر استفاده می‌شود. بنابراین اگر در مناطقی استفاده می‌کنید که رطوبت هوا در آن زیاد است؛ بهتر است روکش پی‌وی‌سی را برای درب ضد سرقت ساختمان خود انتخاب کنید.

 

درب پی وی سی

 

 روکش PVC در درب‌های ضد سرقت

پی‌وی‌سی یا همان پلی وینیل کلرید ماده‌ای سخت از جنس پلاستیک است که لقب با ارزش‌ترین فرآورده پتروشیمی را نیز یدک می‌کشد. این روکش در دو نوع سخت و نرم تولید می‌شود که هر کدام کاربردهای جداگانه‌ای دارند. همانطور که در سطور بالا نیز اشاره شد؛ مهم‌ترین کاربرد این روکش، تولید درب‌های ساختمانی است. اعمال این روکش روی بدنه MDF درب‌های ضد سرقت باعث می‌شود که محصول مقاومت بالاتری پیدا کرده؛ زیباتر شود و خاصیت رنگ‌پذیری پیدا کند.

 چه تفاوتی بین درب روکش PVC و درب روکش معمولی وجود دارد؟

خاصیت ضد آب روکش‌های PVC باعث شده که برخی از فروشندگان، درب‌های روکش شده با آن را به عنوان درب ضد سرقت ضد آب نیز به مشتریان معرفی کنند. این در حالی است که در این مدل از درب‌ها فقط خود روکش ضد آب است و کلاف درب خاصیت ضد آب پیدا نمی‌کند. نکته جالب در مورد روکش پی وی سی درب ضد سرقت این است که حتی اگر کلاف درب را با این ورق‌های نازک بپوشانید؛ باز هم امکان نفوذ رطوبت از این ناحیه به بدنه درب وجود دارد. بنابراین اگر قرار است در مکان‌هایی که بخار زیادی در آن وجود دارد از درب روکش PVC استفاده شود؛ باید انتظار تغییرات ظاهری به دلیل نفوذ آب و بخار آب از کلاف درب به بدنه را داشته باشید.

نحوه تولید درب‌های ضد سرقت MDF روکش PVC به چه صورت است؟

روکش پی‌وی‌سی بیشتر بر روی درب‌هایی که بدنه MDF دارند اعمال می‌شود. برای تولید این درب‌ها ابتدا طرح مورد نظر با استفاده از دستگاه CNC روی MDF خام اجرا شده و برای وکیوم شدن با روکش PVC وارد مرحله بعدی خط تولید می‌شود. این روکش با استفاده از دستگاه ممبران روی درب وکیوم می‌شود. برای تولید این درب‌ها معمولا از روکش‌های پی‌وی‌سی با ضخامت 0.2 تا 0.4 میلی‌متر استفاده می‌شود.

 

مزایای درب ضد سرقت پی وی سی

 

 شاخص‌ترین مشخصات فنی درب‌های ضد سرقت MDF روکش PVC چیست؟

درب‌های بدنه MDF که با استفاده از PVC روکش شده‌اند؛ مانند انواع درب ضد سرقت سفید PVC دارای شاخصه‌های اصلی زیر هستند:

  • دوام بالای رنگ روی چهارچوب به دلیل استاتیک بودن و انجام مرحله جرم‌زدایی قبل از رنگ‌آمیزی
  • استفاده از یونولیت در لایه میانی بین MDF و ورق فولادی با هدف ضد صدا کردن درب
  • امکان نصب درب با فریم و یا بدون فریم
  • قابلیت اجرای طرح‌های متنوع بر روی MDF با استفاده از دستگاه CNC
  • امنیت بالای درب به دلیل استفاده از لولای مخفی پشت لنگه با هدف جلوگیری از باز شدن لنگه با وجود حذف لولا

چند نکته مهم

گرچه درب‌های ضد سرقت روکش PVC درب‌های مقاومی هستند؛ اما برای بهره‌وری کامل، باید چند نکته اساسی زیر را در مورد آنها رعایت کنید.

  • حمل تا محل نصب به وسیله وسایل نقلیه مسقف، به خصوص در فصل تابستان
  • بسته‌بندی محصول با استفاده از کارتن به جای پلاستیک

یکی از نکاتی که در رابطه با استفاده از هر نوع درب ضد سرقتی از جمله درب ضد سرقت فلزی باید به آن توجه کرد این است که این درب‌ها نباید در معرض تابش مستقیم خورشید و حرارت بالا قرار بیگرند. این عامل باعث می‌شود چسبی که با استفاده از آن PVC را روی بدنه MDF وکیوم کرده‌اند خاصیت خود را از دست بدهد. این اتفاق معمولا در دمای 70 درجه سانتی‌گراد رخ می‌دهد.

 

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *