سهند درب
خط میانی
درب ضد سرقت PVC یا روکش CNC

 تفاوت درب ضد سرقت روکش PVC  و روکش CNC

یکی از اجزای اصلی در هر درب ضد سرقتی روکش آن است. به کار بردن این روکش هم جنبه تزئینی دارد و هم باعث می‌شود که درب در برابر برخی از عوامل مخرب مستحکم‌تر شود.

بنابراین اکثر مدل‌های درب ضد سرقت به نوعی روکش مجهز هستند که خواص و ویژگی‌های متمایزی نسبت به روکش‌های مشابه با جنس‌های متفاوت دارد. به طور کلی روکش باعث می‌شود که درب در برابر هر نوع عاملی مقاوم‌تر شود و جلوه ظاهری بهتری پیدا کند. ما در این پست با مقایسه دو نوع روکش پرطرفدار در بازار، تفاوت درب ضد سرقت روکش PVC  و روکش CNC را برای شما بازگو خواهیم کرد.

 

درب ضد سرقت PVC یا روکش CNC

 

 انواع روکش درب ضد سرقت

اصلی‌ترین تفاوتی که روکش در محصول ایجاد می‌کند؛ تغییر رنگ و مقاومت درب است. در حقیقت درب ضد سرقت روکش شده خواصی بسیار متفاوت نسبت به درب‌های خام دارد. این خواص و ویژگی‌های فنی و ظاهری، بسته به جنس روکش می‌تواند متفاوت باشد. در حال حاضر روکش‌های موجود در بازار عبارتند از:

  • روکش برجسته اکونومی
  • روکش برجسته لوکس
  • روکش پی‌وی‌سی (PVC)
  • روکش سی‌ان‌سی (CNC)
  • روکش ملامین

هر کدام از این روکش‌ها از نظر ظاهری جذابیت خاص خود دارند و سفارش درب با آنها می‌تواند منجر به تغییرات ظاهری در درب شود. بنابراین اینکه کدامیک از روکش‌ها معرفی شده را برای درب سفارشی خود می‌پسندید بستگی به سلیقه شخصی شما دارد.

مزایا و معایب روکش‌های درب ضد سرقت

همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره شد؛ استفاده از روکش روی درب باعث می‌شود که محصول مزایا و معایب متفاوتی پیدا کند. این مزایا و معایب تا حدود زیادی بستگی به جنس و خواص روکش استفاده شده در روند تولید دارد. اما به طور کلی، مزایا و معایب روکش‌های درب ضد سرقت عبارتند از:

  • روکش برجسته لوکس نسبت به روکش اکونومی انتخاب بهتر و باکیفیت‌تری است و استفاده از آن روی درب باعث جلوه بهتر و بهبود مشخصات فنی محصول می‌‎شود.
  • روکش‌های برجسته اکونومی، لوکس و درب ضد سرقت روکش CNC قابلیت این را دارند که بعد از آسیب‌دیدگی مجددا رنگ‌آمیزی شوند؛ زیرا این رویه‌ها از جنس روکش چوبی هستند.
  • استفاده از درب ضد سرقت روکش PVC در مناطق گرمسیر که به دلیل حرارت بالا ممکن است روکش از بدنه MDF جدا شود به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • تفاوت درب ضد سرقت روکش PVC  و روکش CNC این است که درب ضد سرقت روکش PVC صنعتی است و در صورت آسیب‌دیدگی امکان رنگ‌آمیزی مجدد آن وجود ندارد. این در حالی است که درب ضد سرقت روکش CNC را می‌توانید با استفاده از فرآیند رنگ‌آمیزی مجددا قابل استفاده کرد.
  • یکی از مزایای روکش پی وی سی برای درب ضد سرقت این است که بدنه در برابر رطوبت مقاوم می‌شود. به همین خاطر اگر در شهرهای ساحلی و با رطوبت بالا زندگی می‌کنید؛ درب ضد سرقت روکش PVC گزینه بهتری برای ساختمان شما محسوب می‌شود.

معرفی روکش‌های پرطرفدار در بین مشتریان

امروزه تنوع روکش‌‌ها در بازار به حدی است که علاوه بر سخت کردن انتخاب برای مشتری، باعث شده که حتی برخی از تولیدکنندگان در تشخیص جنس روکش درب ضد سرقت و درب اتاقی دچار مشکل شوند. در حال حاضر این روکش‌ها غالبا از کشورهای اروپایی نظیر ترکیه وارد کشور شده و هر کدام بسته به سلیقه مشتری قابلیت استفاده روی انواع درب‌های ضد سرقت را دارند.

از بین تمام این محصولات، روکش طرح چوب گردو و روکش بلوط آمریکایی از نظر جذابیت ظاهری و سادگی در طرح، محبوبیت بیشتری دارند. بعد از این روکش‌ها، محصولات مصنوعی مانند روکش PVC و روکش CNC از نظر جذابیت بصری و مشخصات فنی در رتبه بعدی قرار دارند.

 

درب ضد سرقت روکش CNC

 

دسته‌بندی روکش‌های درب ضد سرقت از نظر جنس

انواع روکش‌های درب ضد سرقت موجود در بازار ایران از نظر جنس و مشخصات فنی عبارتند از:

روکش لمینت: این جنس روکش گرچه از مواد مصنوعی تولید می‌شود؛ اما از نظر ظاهری شباهت زیادی با روکش‌های طبیعی چوب دارد و در برابر اشعه‌های مضر خورشید مقاوم‌تر از سایر روکش‌هاست.

روکش پرینت: این نوع روکش نیز از جمله روکش‌های مصنوعی است که به صورت چاپی روی روکش MDF چاپ می‌شود.

روکش چوب گردوی طبیعی: این مدل روکش کیفیت بالایی دارد و رگه‌های زیبای روی آن باعث می‌شود بسیاری از مشتریان به جای روکش راش طبیعی از این محصول برای درب مورد نظر خود استفاده کنند.

روکش هایگلاس: این محصول نیز جزء دسته روکش‌های MDF محسوب می‌شود. روکش هایگلاس هم سبک است و هم مقاومت مطلوبی در برابر عوامل مخرب دارد.

روکش چوب راش طبیعی: این روکش که از چوب مرغوب راش تولید می‌شود؛ تقریبا معروف‌ترین و محبوب‌ترین روکش موجود در بازار داخلی است.

روکش هات پرس: هات پرس روکش بی‌کیفیت و ارزانی است و به همین خاطر معمولا استفاده از آن به مشتریان توصیه نمی‌شود.

روکش CNC: برای روکش کردن درب ضد سرقت با این مدل روکش، ابتدا ورق‌های نازک چوب راش و گردو روی MDF هشت میلی‌متری چسبانده شده و سپس با دستگاه CNC طرح مورد نظر روی آن اجرا می‌شود. در لایه نهایی نیز نوعی رنگ مخصوص به نام رنگ پلی اورتان یا پلی استر روی درب زده می‌شود تا مقاومت بدنه بیشتر شود. این مدل روکش‌ها اولا برای ساختمان‌های دکور شده با سبک مدرن بیشتر مناسب هستند و ثانیا معمولا برای پوشش بدنه داخلی درب از آنها استفاده می‌شود.

روکش PVC: در تولید این مدل روکش نیز دستگاه CNC نقش پر رنگی دارد. برای تولید درب ضد سرقت روکش PVC ابتدا طرح مورد نظر با استفاده از این دستگاه روی MDF خام اجرا شده و سپس با استفاده از دستگاه ممبران روکش PVC روی بدنه پرس می‌شود. این دستگاه قابلیت این را دارد که روی روکش طرح‌ها و رگه‌های طبیعی چوب را ایجاد کند. درب‌های ضد سرقت تولید شده به این روش همانقدر که برای مناطق مرطوب مناسب هستند؛ برای استفاده در مناطق گرمسیری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شوند. چرا که در دمای بالا، روکش PVC ممکن است از بدنه MDF جدا شود.

مزایای روکش پی وی سی برای درب ضد سرقت

به طور خلاصه مزایای روکش پی وی سی برای درب ضد سرقت عبارتند از:

  • دوام و طول عمر بیشتر در مقایسه با سایر روکش‌ها
  • عدم تغییرات ظاهری به مرور زمان
  • بدون نیاز به نگهداری و مراقبت
  • تمیز شدن آسان و قابلیت استفاده از مواد شوینده روی آن
  • تنوع بالای رنگ و طرح نسبت به روکش‎های طبیعی
  • بدون نیاز به انجام مرحله رنگ‌آمیزی
  • قیمت پایین‌تر نسبت به درب‌های ضد سرقت پوشیده شده با روکش‌های طبیعی
خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *