سهند درب
خط میانی
تفاوت درب ملامینه و درب اچ دی اف

تفاوت درب داخلی ملامینه و درب داخلی اچ دی اف

 در این محتوا به صورت تخصصی در مورد اصلی‌ترین تفاوت درب داخلی ملامینه و درب داخلی اچ دی اف صحبت خواهیم کرد.

 

 اچ‌دی‌اف چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

اچ‌دی‌اف مخفف کلمه انگلیسی High-Dendity Fiberboard است که به معنی تخته فیبری با چگالی بالا می‌باشد. هر متر مربع از این تخته بین 750 تا 930 کیلوگرم چگالی دارد. HDF از خرده چوب‌هایی که در یک فرآیند خاص روی هم پرس شده‌اند ساخته می‌شود. از این تخته‌ها می‌تواند علاوه بر تولید انواع درب داخلی اچ دی اف برای کف‌سازی و حتی تولید مبلمان نیز استفاده کرد.

 

ساختار و ویژگی‌های اصلی درب HDF

درب HDF به نوعی از درب داخلی یا همان درب اتاقی گفته می‌شود که مغزی یا هسته آن از جنس تخته چوبی است که دو طرف آن لایه‌ای از ورق HDF پرس شده است.

ضخامت این ورق‌ها بین 3 تا 6 میلی‌متر است و به دو صورت مسطح یا قالب‌گیری شده در بازار وجود دارند. قیمت ورق اچ‌دی‌اف مسطح نسبت به ورق HDF قالب‌گیری شده گران‌تر است. اگر درب را با HDF خام تولید کنند باید بعد از فرآیند ساخت با لایه‌ای از رنگ مات، نیمه مات یا براق پوشانده شود. معمولا به دلیل اینکه درب داخلی اچ دی اف جزء درب‌های ارزان قیمت بازار محسوب می‌شود؛ توصیه بر این است که برای رنگ‌آمیزی آن نیز از رنگ‌های ارزان استفاده شود.

 

مزایای درب‌های HDF

درب‌های اچ‌دی‌اف دارای مزایای بیشماری هستند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • قابلیت تولید با انواع روکش مصنوعی را داشته و امکان ایجاد نقوش طبیعی چوب روی آن وجود دارد. به همین خاطر برخی از درب‌های داخلی اچ دی اف از نظر ظاهری شبیه به درب‌های روکش چوب هستند.
  • قیمت این محصولات در مقایسه با نمونه‌های دیگر ارزان‌تر است.

 

درب داخلی اچ دی اف و ملامینه

 

معایب درب‌های HDF

این درب‌ها در کنار مزایای مطرح شده معایبی نیز دارند که عمده‌ترین آنها عبارتند از:

  • برای استفاده به عنوان درب ورودی حمام و سرویس بهداشتی مناسب نیستند؛ زیرا جذب آب آنها بالاست و ممکن است به مرور زمان روی ساختار درب اثر بگذارد. رطوبت زیاد موجود در این قسمت‌های ساختمان کم کم باعث می‌شود که بدنه داخلی درب به محلی برای تخم‌گذاری حشرات تبدیل شود.
  • در تولید بیشتر درب‌های اچ‌دی‌اف از ورق‌هایی به ضخامت 3 میلی‌متر استفاده می‌شود. از این رو کارایی این مدل روکش مصنوعی قابل مقایسه با کارایی و دوام درب‌های روکش چوب نیست.
  • این محصولات ظاهر لوکس و بسیار شکیلی ندارند؛ چرا که در تولید آنها غالبا از چوب‌های نامرغوب و غیر طبیعی استفاده شده و این موضوع روی جنبه ظاهری درب اثرگذار است.

 

 اچ‌پی‌ال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

HPL نیز که مخفف کلمه High Pressure Laminates است به نوعی از لمینیت گفته می‌شود که تحت فشار بالا قرار گرفته و فشرده‌سازی شده است. این ماده از اشباع چندین لایه ورق کرافت تولید می‌‎شود که به وسیله رزین ترموستینگ و تحت فشار و دمای بالا به هم چسبیده می‌شوند. نسبت ورق کرافت به رزین در این محصول 65 به 35 درصد است. خروجی این فرآیند لمینیتی است که ضمن مقاومت بالا، ماندگاری خوبی دارد و ضد آب است.

 

 ساختار و ویژگی‌های اصلی درب HPL یا همان درب ملامینه

درب داخلی ملامینه از چند لایه تشکیل شده که هسته آن تخته چوب و روکش آن از HDF و ورق کرافت است. در واقع فقط سطح روی این درب‌ها از ملامینه یا HPL است و هسته داخلی آن از تخته چوب ساخته می‌شود. پوشش ملامینه این محصول باعث می‌شود که درب بعد از تولید نیاز به رنگ‌آمیزی نداشته باشد. به همین خاطر هزینه تولید درب داخلی ملامینه نسبت به دیگر مدل‌های درب داخلی مانند درب چوبی شیشه خور پایین‌تر است. از این درب‌ها هم می‌توان به عنوان درب اتاقی و هم به عنوان درب ورودی استفاده کرد.

 

مزایای درب اچ‌پی‌ال ملامینه

درب HPL ملامینه دارای مزایای زیر است:

  • قیمت ارزان‌تر که باعث می‌شود در بازار به عنوان یک درب اقتصادی به مشتریان معرفی شود
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب 
  • مقاوم در برابر حرارت
  • فرآیند ساخت سریع و ساده

 

تفاوت درب های داخلی

 

 معایب درب اچ‌پی‌ال ملامینه

از معایب این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با وجود اینکه روکش ملامینه این درب‌‎ها در برابر رطوبت مقاوم است؛ اما اگر بنا به دلایلی آب به داخل بدنه نفوذ کند و به هسته چوبی آن برسد؛ ممکن است پوسیدگی از داخل ایجاد شود. این پوسیدگی معمولا مشکل ظاهری خاصی برای درب ایجاد نمی‌کند؛ اما به دلیل وجود رطوبت، باعث می‌شود که حشرات در هسته درب تخم‌گذاری کنند.
  • ظاهر این درب‌ها زیاد لوکس نیست و معمولا افراد اهل فن با یک نگاه ظاهری متوجه ارزان بودن آن می‌شوند.
  • بدنه براق این درب‌ها باعث می‌شود که هیچ تشابه ظاهری بین درب داخلی ملامینه و درب تمام چوب یا روکش چوب وجود نداشته باشد.
  • از آنجایی که اکثر تولیدکنندگان این محصول را به صورت انبوه تولید می‌کنند؛ امکان سفارشی‌سازی آن با طرح و ابعاد دلخواه وجود ندارد و به همین دلیل معمولا مشتریان برای انتخاب با چالش روبه‌رو می‌شوند.

 

تفاوت درب داخلی ملامینه و درب داخلی اچ دی اف در چیست؟

همانطور که اشاره شد؛ درب داخلی ملامینه یا همان HPL متشکل از ورقی با همین نام و ورق کرافت بوده و در مقایسه با درب HDF ارزان‌تر است. هر دو این درب‌ها بیشتر به صورت انبوه تولید می‌شوند و سفارشی‌سازی آنها امکان‌پذیر نیست.

از طرفی گاهی در تولید درب HDF به جای MDF می‌توان از چوب اچ‌دی‌افی استفاده کرده که با لایه‌ای از PVC روکش شده است. این مدل درب ماندگاری بالاتری دارد.

دیگر تفاوت درب داخلی ملامینه و درب داخلی اچ دی اف این است که درب‌های ملامینه بعد از تولید قابلیت رنگ‌آمیزی را ندارند اما درب‌های HDF را می‌توان به رنگ دلخواه مشتری درآورد.

 

 آیا درب‌های HDF و HPL انتخاب مناسبی برای استفاده در داخل ساختمان هستند؟

از آنجایی که ساختار اصلی این درب‌ها ضعیف است؛ فقط در صورتی استفاده از آنها به عنوان درب اتاقی یا جایگزینی برای درب ضد سرقت در ورودی ساختمان توصیه می‌شود که بودجه برای خرید درب‌های باکیفیت‌تر در دسترس نباشد.

این محصولات در درازمدت ممکن است بر اثر مراقبت نادرست و شرایط محیطی نامناسب دچار پوسیدگی شوند. این نکته را فراموش نکنید که قیمت درب با کیفیت و میزان ماندگاری آن رابطه مستقیمی دارد. بنابراین اگر درب ملامینه و درب اچ‌دی‌اف جزء گزینه‌های شما برای تجهیز ساختمان است؛ ممکن است بعد از مدتی مجبور شوید برای بازسازی درب‌ها هزینه مجدد پرداخت کنید.

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *