سهند درب
خط میانی
درب فریم لس

درب فریم لس چیست ؟

درب فریم لس مدرن یا همان درب بدون قاب یک درب بسیار منحصربه‌فرد است که چهارچوب آن از دید پنهان و به صورت مخفی و توکار نصب شده است. این درب‌ها بر مبنای سیستمی طراحی شده‌اند که از یک قاب یا همان فریم مخفی تعبیه شده در داخل دیوار استفاده می‌کند. این چهارچوب مخفی و لولاهای آن توسط دیوار پنهان می‌شود. به همین خاطر از دور به نظر می‌رسد که درب چهارچوب ندارد. این در حالی است که چنین چیزی به صورت عملی و فنی هرگز امکان‌پذیر نیست. چرا که هر دربی چه از نوع داخلی و چه از نوع درب ضد سرقت برای باز و بسته شدن و حفظ قدرت ایستایی خود حتما نیاز به چهارچوب دارد. برای آشنایی بیشتر با درب‌های جدیدی که به عنوان درب فریم لس مدرن در بازار شناخته می‌شوند ادامه این مقاله را از دست ندهید.

آشنایی با درب فریم لس مدرن

همانطور که در ابتدا این مقاله نیز به آن اشاره شد؛ درب فریم لس یا بدون چهارچوب در اصطلاح لغوی به دربی گفته می‌شود که چهارچوب آن در ظاهر مشخص نیست و خود بدنه درب هم سطح با دیوارهای اطراف است. علاوه بر چهارچوب، لولاهای این درب نیز به صورت مخفی و داخل چهاچوبی که درون دیوار کار گذاشته شده است نصب می‌شود. این شیوه طراحی بصری باعث می‌شود که فضا یکنواخت، شیک و مدرن شود و روی دیوار به دلیل نصب درب، ناهمواری وجود نداشته باشد.

 آیا در فریم لس واقعا بدون چهارچوب است؟

درست است که به این مدل درب‌های مدرن، اصطلاحا درب بدون چهارچوب و قاب گفته می‌شود؛ اما این به این مفهوم نیست که درب واقعا چهارچوب ندارد. همه درب‌ها چه به عنوان درب اتاقی کاربرد داشته باشند و چه به عنوان درب ورودی از آنها استفاده شود؛ برای عملکرد درست خود نیازمند چهارچوب هستند. بنابراین منظور از درب فریم لس مدرن دربی است که چهارچوب اصلی و متعلقات آن مانند لولاها، به صورت مخفی و درون دیوار جانبی نصب شده است. به همین خاطر این مدل از درب‌ها، به درب چهارچوب مخفی نیز شهرت دارند.

 مزایای درب فریم لس

با نصب یک درب فریم لس مدرن در ورودی ساختمان یا به عنوان ابزار جداکننده بخش‌های مختلف داخلی، می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • هماهنگی با سبک دکوراسیون مینیمال به دلیل عدم وجود چهارچوب و روکوب
  • قابلیت استفاده در ساختمان‌های اداری و مسکونی مدرن
  • امکان هماهنگی رنگ بدنه با رنگ دیگر المان‌های طراحی داخلی مانند دیوارهای جانبی

 

درب فریم لس

 

 بهترین زمان برای نصب این درب چه زمانی است؟

درب‌های دارای چهارچوب را معمولا بعد از نصب چهارچوب در مرحله نازک‌کاری و به عنوان آخرین مرحله ساخت، در جای خود نصب می‌کنند. اما درب‌های فریم لس را باید در حین نازک‌کاری نصب کنید. چرا که چهارچوب آلومینیومی این درب‌ها باید به صورت توکار و داخل دیوار با ساب فریم (قوطی آهنی ۳۰ در ۶۰ یا ۴۰ در ۸۰) نصب شود. این ساب فریم بعد از نصب با گچ یا مصالح دیگر مورد نظر پیمانکار پوشانده شده تا از دید پنهان شود. این ساب فریمی که با قوطی آهنی ساخته می‌شود باعث خواهد شد که درب ایستایی بهتری داشته باشد و دیوارها اطراف محل نصب ترک نخورد.

برخی از مشتریانی که دیر تصمیم به خرید درب فریم لس مدرن می‌گیرند یا برای ساختمان در حال بازسازی قصد خرید این مدل درب را دارند؛ این سوال را از ما می‌پرسند که آیا بعد از پایان نازک‌کاری ساختمان هم می‌توان از درب فریم لس مدرن استفاده کرد؟ در این صورت قابلیت نصب این درب، بستگی به ابعاد دهانه محل نصب دارد. اگر این ابعاد به اندازه کافی بزرگ باشد؛ شما می‌توانید با انتخاب دربی با عرض کوچک‌تر، ابتدا ساب فریم و سپس فریم اصلی را نصب کنید. این تکنیک برای ساختمان‌های قدیمی ساز که نیاز به بازسازی دارند بسیار کارآمد است. در این حالت ابتدا باید چهارچوب فلزی برداشته شده و به جای آن قوطی فلزی نصب شده و سپس روی آن چهارچوب آلومنیومی اصلی نصب شود. در انتها نیز برای پوشش بخش‌های توکار درب، با استفاده از گچ یا کناف روی فریم و ساب فریم پوشیده می‌شود.

 نحوه نصب درب‌های فریم لس

از آنجایی که این درب‌ها دارای ساختار متفاوتی نسبت به درب‌های چوبی معمولی هستند؛ شیوه نصب‌شان هم متفاوت است. این کار در 3 فاز اصلی زیر انجام می‌شود.

  • ابتدا ساب فریم که با پروفیل فلزی در ابعاد 30 در 60 میلی‌متر ساخته شده است؛ با فاصله 1 سانتی‌متر از لبه بیرونی دیوار نصب می‌شود. برای اینکه ساب فریم مخفی شود؛ حد فاصل بین لبه داخلی دیوار و ساب فریم با گچ و خاک سنگ پر می‌شود.
  • در مرحله بعدی چهارچوب آلومینیومی که معمولا ضخامت آن 4.5 سانتی‌متر است؛ روی ساب فریم نصب و با پوشش گچ پنهان می‌شود.
  • در مرحله نهایی یا فاز سوم نیز بدنه اصلی با استفاده از لولا روی چهارچوب سوار شده و رگلاژ می‌شود. نصب بدنه در مرحله آخر باعث می‌شود که هنگام انجام مراحل قبلی و بنایی، درب آسیب نبیند.

 

درب فریم لس چیست

 

 رنگ درب‌های بدون چهارچوب

استفاده از درب فریم لس مدرن باعث می‌شود که فضا یکپارچه‌تر و هماهنگ‌تر به نظر برسد. به همین خاطر معمولا فروشندگان توصیه می‌کنند که رنگ بدنه درب را با رنگ دیوارها یکسان انتخاب کنید تا بتوانید این جلوه زیبا را بهتر به نمایش بگذارید. برخی از مشتریان درب فریم لس مدرن را بدون رنگ و به صورت خام خریداری می‌کنند تا بتوانند هنگام رنگ‌آمیزی دیوارها، درب را نیز به همان رنگ درآورده و پوشش رنگی یکسانی ایجاد کنند. برای رنگ‌آمیزی درب‌های فریم لس، هیچ رنگی بهتر از رنگ‌های پلی اورتان و پلی استر خارجی نیست. این محصولات هم از نظر کیفی و هم از نظر قیمت در یک رنج و سطح قرار درند و تنها تفاوت آنها این است که سرعت خشک شدن رنگ پلی اورتان بیشتر است و به همین خاطر روند رنگ‌آمیزی درب سریع‌تر انجام می‌شود. علاوه بر این رنگ‌ها، از پوشش تزئینی میکروسمنت نیز می‌توان به عنوان نمای اصلی بدنه درب استفاده کرد. این پوشش هم چسبندگی بالایی دارد و هم مقاومتش در برابر ضربه و خط و خش بیشتر است.

 آیا امکان سفارش درب فریم لس با روکش طبیعی وجود دارد؟

روکش طبیعی چوب یکی از زیبا‌ترین روکش‌های موجود در بازار است که علاوه بر بافت منحصربه‌فرد، رنگ‌پذیری بالایی نیز دارد. استفاده از این نوع روکش، علاوه بر اینکه قیمت درب آکوستیک عایق صدا و سایر درب‌هایی که قرار است با بدنه تمام چوب ساخته شوند را کاهش می‌دهد؛ زیبایی ظاهری فراوانی را نیز به درب می‌بخشد. شما می‌توانید از روکش‌های ساخته شده از چوب راش، بلوط و گردو برای درب‌های فریم لس روکش چوب استفاده کنید. اعمال روکش چوب طبیعی روی بدنه هم باعث عدم نیاز به رنگ‌آمیزی شده و هم درب را در برابر رطوبت و خط و خش مقاوم‌تر می‌کند.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله با درب‌های فریم لس آشنا شده باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوعات دیگری نظیر قیمت قفل و دستگیره درب ضد سرقت به سایر مقالات وبلاگ مراجعه کنید.

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *