سهند درب
خط میانی
نصب درب ضد سرقت چگونه است

نصب درب ضد سرقت چگونه است؟

نحوه نصب درب ضد سرقت دقیقا به همان اندازه‌ای که خرید یک محصول بادوام و باکیفیت اهمیت دارد مهم است. هر چقدر در این فرآیند، اصول نصب درب ضد سرقت بیشتر و بهتر رعایت شود؛ می‌توان انتظار طول عمر بیشتری از محصول داشت. به همین خاطر معمولا بیشتر مشتریان به دنبال تولیدکننده‌ای هستند که علاوه بر ارائه محصولات با کیفیت و در عین حال ارزان قیمت به بازار، خدمات نصب را نیز به خریداران خود ارائه می‌دهند.

فراموش نکنید که نصب درب ضدسرقت چوبی مانند نصب درب‌های داخلی نیست و عدم رعایت نکات کلیدی در زمان اجرا، می‌تواند میزان ایمنی محصول را کاهش دهد. یک نصاب حرفه‌ای باید قبل از شروع این فرآیند، تمام عوامل جانبی از جنبه استحکام و جنس دیوارهای اطراف را مد نظر قرار داده تا بتواند با توجه به این عوامل از شیوه‌ای استاندارد و اصولی برای نصب درب ضد سرقت استفاده کند.

روش صحیح نصب درب ضد سرقت

به طور کلی شیوه‌ای که برای نصب درب ضد سرقت استفاده می‌شود؛ باید متناسب با نوع درب و نوع چارچوب آن باشد. به عنوان مثال برای نصب درب ضد سرقت چینی به دلیل کیفیت پایین محصول و ضخامت کم فلز چارچوب، می‌توان از پیچ سر مته نیز استفاده کرد. همین موضوع نشان می‌دهد که درب‌های چینی که معمولا جزو ارزان‌ترین محصولات بازار هستند؛ جزو درب‌های با کیفیت محسوب نمی‌شوند.

از طرفی برای نصب درب‌های ضد سرقت ترک که معمولا در ایران مونتاژ می‌شوند؛ بیشتر از فرآیند جوشکاری استفاده می‌شود. برای نصب این درب‌ها ابتدا چهار نقطه در چهارچوب، دو نقطه در بالا و دو نقطه در پایین در نظر گرفته می‌شود. سپس نیاز به یک مقطع فلزی بر روی دیوار داریم تا بتوانیم نقطه جوش‌های مناسبی را پیدا کنیم.

با نصب درب‌های ضد سرقت بدون جوشکاری شانس از رگلاژ خارج شدن درب وجود دارد. بنابراین معمولا شرکت‌هایی که خدمات نصب درب ضد سرقت به مشتریان خود عرضه می‌کنند؛ هیچگونه ضمانتی در قبال این شیوه نصب ندارند. به دلیل اینکه در این روش، پشت چارچوب توسط سیمان پر می‌شود و چارچوب به هیچ جایی فیکس نشده است. کم کم خشک شدن سیمان باعث می‌شود به چهارچوب درب ضد سرقت فشار وارد شده و درب از رگلاژ خارج شود.

البته به غیر چارچوب‌های معمولی، از چارچوب‌های کشویی نیز برای تولید درب ضد سرقت استفاده می‌شود که میزان ضخامت آنها با یکدیگر متفاوت است. بسته به سفارش مشتری می‌توان از چارچوب‌های کشویی با ضخامت ۱۴ تا ۲۴ سانتی‌متر برای نصب درب استفاده کرد. نصب این نوع درب‌ها نیز مانند سایر درب‌ها توسط روش جوشکاری انجام می‌شود. نصب کاور چوبی برای چهارچوب‌های کشویی می‌تواند مشکل‌ساز باشد و به دلیل تراز نبودن دیوار با عرض لقاز نیاز به برشکاری بر روی روکوب است.

مطالعه بیشتر : “ آیا می توان از چارچوب چوبی برای درب اتاقی استفاده کرد؟

 

روش صحیح نصب درب ضد سرقت

مراحل نصب درب ضد سرقت

در اولین مرحله از فرآیند نصب درب ضد سرقت باید چارچوب ساخته شده و به عنوان پایه اصلی کار نصب شود. برای تعیین ابعاد این چارچوب باید دربی که توسط مشتری انتخاب شده است اندازه‌گیری شود. این چارچوب فلزی را با استفاده از پروفیل‌های آهنی 4*8 یا 4*10 می‌سازند. بعد از ساخت چهارچوب، باید این فریم سر جای خودش نصب شود. بنابراین اگر ساختمان نوسازی در دست ساخت دارید؛ قبل از رسیدن به مرحله سفید‌کاری باید فریم درب ضد سرقت را نصب کنید. این چهارچوب قبل از نصب حتما باید با ماده ضد زنگ عایق‌کاری شود.

در ساختمان‌های قدیمی که قرار است در ضدسرقت روی چهارچوب قدیمی نصب شود؛ قبل از سفارش درب باید شرایط چارچوب بررسی شده تا نصاب مطمئن شود که آیا چهارچوب فعلی قابلیت پشتیبانی از درب ضد سرقت را دارد یا خیر.

در گام بعد باید قفل و دستگیره درب نصب شود. معمولا بیشتر کارخانه‌ها این یراق‌آلات را به صورت مجزا برای مشتری ارسال می‌کنند و نصاب باید در زمان جاگذاری درب آنها را وصل کند. البته طریقه نصب این یراق‌آلات در دفترچه راهنمای درب وجود دارد. اکثر قفل‌هایی که برای درب‌های ضد سرقت انتخاب می‌شوند دو پیچ هستند. بعد از اتصال این دو پیچ باید دستگیره و قفل داخلی جاگذاری شود.

مرحله مهم دیگری که برای نصب اصولی درب ضد سرقت بسیار حیاتی است؛ اتصال لولاها می‌باشد. برای تعیین محل دقیق قرارگیری لولاها روی درب، باید شکاف 3 میلی‌متری را رعایت کرده و سپس محل لولاها را علامت‌گذاری کنید. بعد از مشخص کردن محل دقیق، از یک مته 2 میلی‌متری برای نصب 3 لولا در طول درب، یکی در پایین، یکی در وسط و یکی در بالای درب استفاد کنید.
بعد از مهیا شدن شرایط درب، نصاب می‌تواند از دو روش زیر برای نصب استفاده کند:

روش جوش دادن

  • درب را از سمتی که باله ندارد وارد چارچوب کرده و تراز بودن آن را با باز و بسته کردن چند باره امتحان می‌کند.
  • درب را از نقاطی که برای جوشکاری تعیین شده است؛ با استفاده از چند خال جوش به صورت موقت به چارچوب وصل می‌کند.
  • بعد از تست مجدد، درب را به صورت کامل از محل‌های تعیین شده با جوش‌های مستحکم به چهارچوب متصل می‌کند.

روش رول بولت

برای نصب به این شیوه باید دیوارهای مستحکمی اطراف درب وجود داشته باشد. دیوارهای بتنی برای این کار بسیار مناسب هستند. برای نصب به این شیوه نیز معمولا مراحل زیر طی می‌شود:

  • ابتدا درب و چارچوب باید به طور کامل با یکدیگر تراز شوند. برای اطمینان از تراز بودن این بخش‌ها نیز راهی به جزء باز و بسته کردن درب و تست کیفیت این عملکرد ندارید.
  • در مرحله بعد باید لولاها با دیوار هماهنگ شده و محل نصب آنها تعیین و توسط مته مناسب سوراخ شود.
  • سپس مجددا درب و دیوار تراز شده و رول‌بولت‌ها با احتیاط به حفره‌های مشخص‌شده وارد می‌شوند.

هزینه نصب درب ضد سرقت چقدر است؟

هزینه نصب درب ضد سرقت معمولا بر اساس درصدی از قیمت محصول محاسبه می‌شود. بیشتر کارخانه‌های معتبر تولید کننده انواع درب امنیتی، هزینه حمل و نصب را چیزی بین 10 تا 15 درصد قیمت درب در نظر می‌گیرند. اما گاهی بسته به شرایط ممکن است این قیمت کمی متفاوت شود.

به عنوان مثال اگر ساختمان قدیمی باشد و ساختار آن، مراحل نصب را دچار اختلال کند؛ ممکن است هم هزینه و هم زمان بیشتری صرف نصب کردن درب شود. به طور کلی، 3 عامل اصلی نوع درب ضد سرقت، روش نصب و اندازه درب می‌توانند روی تعرفه دریافتی توسط نصاب تاثیر بگذارند.

مراحل نصب درب ضد سرقت

آیا امکان نصب درب ضد سرقت بدون تخریب وجود دارد؟

یکی از عواملی که سبب می‌شود مالکین خانه‌های قدیمی به سراغ تعویض درب‌های ورودی نروند؛ ترس‌شان از نیاز به تخریب برای نصب درب است. همانطور که می‌دانید؛ حتی کوچک‌ترین تخریبی در ساختمان می‌تواند دردسرهای زیادی از جمله خروج نخاله از ساختمان را به همراه داشته باشد. اما این ترس کاملا غیرواقعی است. چرا که معمولا اکثر چارچوب‌ها، قابلیت پشتیبانی از درب‌های ضد سرقت جدید را دارند.

ضمن اینکه در حال حاضر روش‌های مدرن و جدیدی باب شده که به کمک آنها می‌توان انواع درب ضد سرقت را بدون نیاز به هیچگونه تخریبی روی حتی قدیمی‌ترین چارچوب‌ها نصب کرد. فقط کافیست که برای خرید و نصب درب ضد سرقت با مجموعه‌ای تماس بگیرید که در این زمینه دانش و مهارت کافی را دارد و از به‌روزترین تکنولوژی‌ها برای نصب استفاده می‌کند.

یک نصاب حرفه‌ای باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

همانطور که اشاره شد؛ نصب درب ضد سرقت مراحل مختلفی دارد که با بررسی وضعیت دیوارها و ساختار اصلی ساختمان شروع می‌شود. بنابراین یک نصاب حرفه‌ای باید بتواند بعد از ارزیابی نکات مهم قبل از نصب، بهترین شیوه برای استفاده از این ابزار ایمن را پیدا کند.

از آنجایی که روش‌های متعددی برای نصب درب ضدسرقت وجود دارد؛ لازم است که حتما وضعیت ساختمان و محل قرارگیری درب از قبل بررسی شود. ضمن اینکه تسلط به دانش کافی و داشتن مهارت بالا نیز از دیگر ویژگی‌هایی است که یک نصاب حرفه‌ای و متخصص باید داشته باشد.

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *