سهند درب
خط میانی
حداقل عرض درب پارکینگی

حداقل عرض درب پارکینگ

اندازه و ابعاد استاندارد درب‌ها و ساخت آنها با ابعاد مناسب یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌هایی است که فعالان صنعت ساختمان با آن مواجه هستند. طبق قوانین ساخت و ساز، تمام درب‌های ساختمانی باید از ابعاد استانداردی برخوردار باشند. به همین خاطر ابعاد درب ضد سرقت و درب‌های داخلی موجود در بازار معمولا یکسان است.

این قانون در مورد درب‌های پارکینگی هم صدق می‌کند. در واقع با احتساب این قانون، ابعاد درب پارکینگی واحدهای مسکونی به عوامل مختلفی بستگی دارد که موقعیت ملک، عرض کوچه، زیربنای ساختمان و تعداد طبقات آن از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شوند. راهنمایی که در قالب بخش‌های مختلف این مقاله به شما ارائه شده است توضیح می‌‌دهد که ابعاد درب پارکینگی باید چقدر باشد و چند مدل درب پارکینگی در بازار وجود دارد.

اطلاعاتی که در این مقاله به آنها اشاره شده است برای افرادی که در صنعت ساختمان به صورت حرفه‌ای فعالیت دارند یا مالکینی که قصد بازسازی خانه خود را داشته اما نمی‌دانند محل نصب درب پارکینگ را باید چقدر در نظر بگیرند بسیار مفید است. همانطور که گفته شد؛ طبق قوانین شهرداری‌ها، ابعاد درب پارکینگی باید بر اساس معیارهای متفاوتی تعیین شود.

این معیارها موضوع اصلی قوانینی است که توسط این نهادهای نظارتی تدوین شده است. بنابراین اگر قصد دارید یک ملک قدیمی را بازسازی و یا تخریب و نوسازی کنید؛ اطلاع از اینکه چقدر از بر ساختمان را باید برای نصب درب ورودی پارکینگ در نظر بگیرید از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

درب پارکینگ سکشنال

 

عرض و ارتفاع درب پارکینگ باید چقدر باشد؟

در مبحث تعیین ابعاد درب ورودی پارکینگ مانند اندازه گیری درب اتاق باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. دو مورد از مهم‌ترین نکاتی که در صنعت ساختمان در مورد ابعاد این درب مطرح می‌شود؛ ارتفاع و عرض آن است.

منظور از ارتفاع و عرض، ابعاد لنگه‌های درب نیست؛ بلکه این اعداد به فاصله بین دو ستون چهارچوب‌ها از عرض و طول اشاره دارد. یکی از اصلی‌ترین معیارهایی که در قوانین وزارت مسکن و شهرسازی برای تعیین ابعاد درب پارکینگ مسکونی در نظر گرفته شده است متراژ زمین است.

بر این اساس طبق قوانین، حداقل عرض درب پارکینگی که برای زمین‌های زیر 1000 متر باید در نظر گرفته شود 3 متر است. ارتفاع مناسب این درب‌ها نیز باید یک متر و 80 سانتی‌متر باشد. البته این قانون از سال 1381 الزام‌آور شد. ب

ه همین خاطر ممکن است ساختمانی قدیمی‌ساز در شهر پیدا کنید که ابعاد درب پارکینگی آن کمتر از 3 در 1.80 باشد. بیشتر درب‌هایی که برای ساختمان‌هایی با سن بیش از 20 سال ساخته می‌شد 2.60 سانتی‌متر عرض داشتند. بنابراین اگر سال ساخت ساختمانی که قصد بازسازی آن را دارید قبل از سال 1381 است؛ بهترین دربی که می‌توانید برای آن سفارش دهید دربی با عرض 2.60 سانتی‌متر است.

اما اگر قرار است خانه کلنگی را تخریب و نوسازی کنید یا قصد بازسازی ساختمانی با سن کمتر از 20 سال را دارید که متراژ کلی زمین آن کمتر از 1000 متر است؛ عرض درب پارکینگش باید حداقل 3 متر باشد. این قانون برای زمین‌هایی که بیش از 1000 متر هستند کمی متفاوت است. عرض استاندارد درب پارکینگی زمین‌های بیش از 1000 متر 5 متر  است و تخطی از آن، نوعی تخلف محسوب می‌شود.

از طرفی یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر روی ابعاد درب پارکینگ، کاربری ساختمان است. قوانینی که در این بخش مطرح شدند؛ در مورد ابعاد درب پارکینگ مسکونی بوده و سازندگان ساختمان‌های تجاری و مجتمع‌های بزرگ مسکونی و اداری ملزم به نصب درب‌هایی عریض‌تر هستند که در قوانین اختصاصی به آن اشاره شده است.

 

درب پارکینگ ریلی

 

آشنایی با انواع درب پارکینگ

در قوانین علاوه بر حداقل ابعاد استاندارد، برای نصب درب پارکینگی ضوابط دیگری نیز در نظر گرفته شده است. بیشتر این ضوابط بر اساس بودجه سازنده و مسائل زیبایی شناختی تعیین می‌شود و گاهی قابل تغییر است. در حال حاضر درب‌های پارکینگی در ابعاد، اشکال و بر اساس تکنولوژی‌های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

فناوری ساخت این درب‌ها تا جایی پیشرفت کرده که امکان باز کردن درب پارکینگ بدون برق و ریموت نیز وجود دارد. به طور کلی درب‌های پارکینگی را می‌توان به 4 دسته زیر تقسیم کرد:

 

  •  درب سکشنال

درب‌های سکشنال به دلیل قیمت پایین یکی از محبوب‌ترین درب‌هایی هستند که سازندگان برای نصب روی ساختمان‌ها از آنها استفاده می‌کنند. بدنه این درب از پنل‌های PVC و آلومینیومی که با در کنار هم قرار گرفتن، شکل اصلی درب را تشکیل می‌دهند ساخته می‌شود. نیروی محرک درب سکشنال که به صورت ریلی به بالا جمع می‌شود نوعی موتور الکتریکی است. سرعت عمل بالا در باز و بسته شدن و اشغال فضای کمتر نسبت به دیگر درب‌های پارکینگی، از دلایل اصلی محبوبیت این محصول هستند.

  • درب رول آپ

این درب‌ها در واقع همان درب‌های کرکره‌ای هستند که امروزه در بیشتر ساختمان‌ها از آنها استفاده می‌شود. امنیت کمتر نسبت به محصولات مشابه تقریبا اصلی‌ترین نقطه ضعیف درب‌های رول آپ است که بیشتر به عملکرد و جنس بدنه آنها باز می‌گردد. درب‌های کرکره‌ای از پنل‌های PVC به هم چسبیده‌ای که توسط یک موتور برقی به صورت رول جمع می‌شوند تشکیل شده‌اند. سرعت باز و بسته شده این درب‌ها نیز مانند درب‌های سکشنال بسیار بالا است.

  •  درب لولایی

یکی از قدیمی‌ترین درب‌های پارکینگی موجود در بازار که هم از زیبایی ظاهری و هم از امنیت بالایی برخوردار است؛ همین درب‌های لولایی است. این درب‌ها به صورت تک لنگه و دو لنگه قابل سفارش هستند و برای اتوماتیک کردن‌شان می‌توان از جک‌های هیدرولیکی استفاده کرد. با نصب جک روی درب لولایی دیگر نیازی نیست که برای باز و بسته کردن لنگه‌ها، از نیروی مکانیکی استفاده کنید.

بلکه می‌توانید با فشار دادن دکمه‌ای که روی ریموت دستگاه موجود دارد؛ مکانیزم باز و بسته شدن درب را کنترل کنید. ابعاد درب‌های لولایی مانند ابعاد درب ضد سرقت یک و نیم لنگه و یک لنگه قابل تغییر بوده و بستگی به ابعاد محل نصب دارد.

  • درب ریلی

درب‌های ریلی از نظر ظاهری بسیار شبیه درب‌های لولایی هستند؛ با این تفاوت که برای نصب آنها روی چهارچوب از لولا استفاده نمی‌شود و حرکت آنها از طریق ریلی که زیر دیوار جانبی درب وجود دارد انجام می‌شود. در واقع درب‌های ریلی با حرکت روی این ریل، یک نوع درب سمت چپ یا سمت راست بازشو هستند و نسبت به درب‌های لولایی نیاز به فضای کمتری برای باز و بسته شدن دارند. این درب‌های زیبا که قابل تولید در ابعاد و اشکال مختلف هستند؛ از امنیت بالایی برخوردار بوده و برای نصب روی ساختمان‌های مسکونی، به خصوص سازه‌های مجتمع مانند گزینه بهتری نسبت به دیگر درب‌های پارکینگی محسوب می‌شوند.

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *