سهند درب
خط میانی
راه های باز كردن درب پاركينگ بدون برق و ریموت

راه های باز کردن درب پارکینگ بدون برق و ریموت

درب‌‌های اتوماتیک از هر نوعی که باشند؛ با نیروی برق کار می‌کنند و نبود این منبع تغذیه، باز و بسته شدن آنها را دچار اختلال خواهد کرد. این درب‌ها مجهز به سنسورهایی هستند که با تکنولوژی مادون قرمز می‌توانند حضور جسم یا افراد را در درگاه ورودی تشخیص داده و تا زمانی که از تیرس سنسور خارج نشود فرمان بسته شدن را صادر نکنند.

درب‌های پارکینگی برقی برای باز شدن، سیگنالی را از این سنسورها به کنترل باکس ارسال می‌کنند. کنترل باکس بعد از تجریه و تحلیل این سیگنال، فرمان حرکت را به موتور ارسال کرده و درب با استفاده از نیروی الکتریکی دریافتی از موتور باز و بسته می‌شود.

در واقع موتور این سیستم، وظیفه حرکت تسمه‌ها و چرخ‌دنده‌ها را بر عهده دارد. همانطور که مشاهده می‌کنید؛ وقتی برق قطع شود انجام این فرآیند اتوماتیک نیز مختل خواهد شد. اما امروزه با وجود استفاده از تکنولوژی‌های جدید در تولید درب پارکینگ کرکره ای و انواع درب‌های برقی، دیگر خبری از ماندن پشت درب نیست و شما می‌توانید خیلی راحت و به وسیله روش‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم درب پارکینگ را باز کنید.

 باز و بسته کردن درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای بدون استفاده از برق

درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای که بیشتر در مراکزی مانند فروشگاه‌ها و پاساژها کاربرد دارند؛ هر زمان که برق قطع می‌شود گیربکس را از مدار خارج کرده و شما می‌توانید بدون نگرانی از آسیب زدن به موتور، درب را با استفاده از نیروی مکانیکی دست باز و بسته کنید.

البته خارج شدن گیربکس از مدار به معنی این نیست که ارتباط آن به طور کامل با موتور قطع می‌شود؛ بلکه به این معناست که چون هنوز موتور به تسمه و گیربکس وصل است برای باز و بسته کردن درب به نیروی زیادی نیاز دارید.

اگر مطمئن هستید که درب به دلیل قطع شدن سراسری برق از کار افتاده، ابتدا باید فیوز آن را قطع کرده و سپس به وسیله دو دست آن را باز کنید. هر زمان که برق وصل شد؛ ابتدا با همان نیروی مکانیکی درب را ببندید و سپس فیوز آن را وصل کنید. برای اینکه روند باز و بسته شدن درب در کامپیوتر موتور ثبت شود باید درب را یک بار با نیروی برق باز و بسته کنید. اگر درب نیمه باز باشد و فیور آن را وصل کنید؛ داده‌ها در آن ثبت نمی‌شوند و ممکن است حرکت درب شیشه‌ای اتوماتیک با مشکل مواجه شود.

 

راه های باز کردن درب ریموتی

 

سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک چیست؟

اگر از درب اتوماتیک یا درب پارکینگ کرکره ای برای ساختمان استفاده کرده باشید؛ حتما هنگام فروش محصول به شما گفته شده که موتور این دستگاه مجهز به سیستم UPS است یا خیر؟ در واقع این سیستم یک سیستم پیشرفته است که برای جلوگیری از اختلال در روند باز و بسته شدن درب در زمان قطعی برق کاربرد دارد. هر زمان که برق قطع شود این سیستم وارد مدار شده و به صورت خودکار نیروی لازم برای موتور و دیگر قسمت‌های درب اتوماتیک را فراهم می‌کند.

اینکه چند دفعه می‌توان با استفاده از UPS دستگاه، درب را بدون نیروی الکتریکی باز و بسته کرد بستگی به توان و قدرت این سیستم دارد. این سیستم‌ها با توان و ظرفیت‌های مختلفی تولید شده و برخی از آنها می‌توانند بین 3 تا 8 ساعت، بدون نیاز به برق، درب را باز و بسته کنند.

حتی برخی از درب‌های اتوماتیک مجهز به UPS قدرتمندتری هستند که تا 24 ساعت بدون برق کار می‌کند.

از طرفی میزان حساسیت و هوشمندی این سیستم‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است. برای برخی از ساختمان‌ها مانند بانک‌ها، کار کردن درب حتی در زمان قطعی برق، به لحاظ رعایت نکات ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، بسیاری از این مراکز، به خصوص بانک‌ها مجهز به سیستم برق اضطراری هستند که به محض قطع شدن جریان الکتریکی ساختمان، درب را به صورت اتوماتیک قفل می‌کند.

در این شرایط هماهنگی بین سیستم UPS درب و برقی اضطراری ساختمان کمی پیچیده‌تر خواهد شد.

 

باز کردن درب پارکینگ بدون برق و ریموت

دو روش بسیار عالی وجود دارد که می‌توان به کمک آنها درب‌های برقی را بدون استفاده از نیروی الکتریکی و ریموت کنترل باز و بسته کرد.

 

 استفاده از سیستم UPS موتور

همانطور که گفته شد؛ UPS یک سیستم برق اضطراری است که با قطع شدن جریان برق شهری وارد عمل شده و اگر درب نیمه باز مانده باشد؛ آن را می‌بندد. این سیستم به صورتی طراحی شده که می‌تواند موتور را بعد از قطعی برق به صورت اتوماتیک به کار انداخته و نیروی مورد نیاز برای حرکت موتور و چرخش سایر قطعات و در نهایت باز و بسته شدن درب را تامین کند.

 

 

راه باز کردن درب پارکینگ

 

استفاده از اپراتورهای دارای باتری و شارژر

اگر دربی که انتخاب کرده‌اید مجهز به سیستم UPS است؛ می‌توانید بدون مشکل و حتی بدون تنظیم کردن دستگاه، حداقل تا 3 ساعت از نیروی داخلی این سیستم برای باز و بسته کردن درب استفاده کنید. اما اگر موتور درب، UPS ندارد؛ با تهیه UPS جداگانه برای آن، مشکل باز و بسته نشدن درب در زمان قطعی برق را رفع کنید. توصیه می‌کنیم که حتما برای خرید UPS مناسب برای درب، با یک نصاب درب ضد سرقت و درب‌های اتوماتیک مشورت کنید.

 علت رایج عمل نکردن موتور این دستگاه با وجود وصل بودن برق چیست؟

اگر درب اتوماتیک پارکینگ بعد از فشار دادن دکمه ریموت، بدون دلیل واضحی مانند قطعی برق کار نمی‌کند احتمالا مشکل آن خرابی فتوسل یا همان چشمی ایمنی است. در بیشتر مواقع وجود ایرادی در سیم‌کشی این قطعه باعث ایجاد چنین مشکلی می‌شود.

قبل از اینکه تعمیرکار خبر کنید؛ اول چک کنید که عامل فیزیکی مانند برگ و کاغذ مابین چشم ایمنی دو طرف درب وجود نداشته باشد. اگر چیزی جلوی چشمی را نگرفته ولی هنوز هم ریموت کار نمی‌کند حتما با شرکت گارانتی‌کننده دستگاه تماس بگیرید.

همانطور که گفته شد؛ تمامی مراحل باز و بسته شدن درب اتوماتیک، از ارسال سیگنال گرفته تا به کار افتادن چرخ‌دنده‌ها، وابسته به نیروی برق است. ب

نابراین اگر برق ساختمان به هر دلیلی قطع شود؛ رفت و آمد در پارکینگ دچار مشکل خواهد شد. به خصوص اگر ساختمان فقط یک درب برای تردد خودروها داشته باشد. از آنجایی که چند سالی است در کشور کمبود برق وجود دارد و ممکن است در برخی از فصول مانند تابستان مکررا قطعی برق داشته باشیم؛ باید به عنوان مالک تمهیدات لازم برای این شرایط را در نظر بگیریم. یکی از بهترین اقداماتی که می‌تواند دردسر ما در این شرایط را کمتر کند؛ یادگیری روش‌های راه‌انداختن موتور درب‌های اتوماتیک در شرایط قطعی برق است.

استفاده از سیستم برق اضطراری درب اتوماتیک در درب‌های جدید و کلید خلاص کن درب اتوماتیک به صورت دستی که بیشتر در درب‌های قدیمی وجود دارد؛ دو روشی است که می‌توانید به کمک آنها درب‌های پارکینگی اتوماتیک را در زمان قطعی برق به کار بیاندازید.

اگر به دنبال اطلاعات دیگری مانند درب ضد سرقت را چگونه باز کنیم هستید؛ حتما سری به دیگر مقالات وب‌سایت سهند درب بزنید.

 

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *