سهند درب
خط میانی
رنگ کردن در چوبی

چگونه در چوبی را رنگ کنیم ؟

برای رنگ کردن در چوبی باید به چند نکته ظریف توجه کنید که در این مقاله در مورد آنها و مراحل انجام این کار توضیح داده‌ایم.

یکی از روش‌هایی که به کمک آن می‌توانید بدون هزینه زیاد، دکوراسیون خانه خود را تغییر دهید؛ رنگ کردن درب چوبی قدیمی ورودی و درب‌های داخلی ساختمان است. اگر این اقدام ساده را به درستی انجام دهید و از اصول رنگ کردن در چوبی اطلاع داشته باشید؛ می‌توانید با هزینه‌ای کمتر نسبت به قیمت درب چوبی تفاوت زیادی در دیزاین خانه خود ایجاد کنید. در این مقاله از سهند درب همراه ما باشید تا مراحل رنگ کردن درب ها را یاد بگیرید.

شیوه درست رنگ کردن درب چوبی

قبل از اینکه شروع به رنگ کردن درب چوبی کنید باید تمام یراق‌آلات نصب شده بر روی آن را جدا کنید. برخی تصور می‌کنند که پیچیدن روزنامه دور دستگیره و قفل کافی است. اما این کار فقط باعث می‌شود که نتوانید تمام قسمت‌های درب را به صورت یکنواخت رنگ کنید. بنابراین حتما این یراق‌آلات را باز کرده و بعد به سراغ مراحل زیر بروید.

بیشتر بدانید : ” اگر قصد خرید درب ضد سرقت را دارید ولی اطلاعاتی ندارید می توانید محصولات و محتوای درب ضد سرقت را مطالعه کنید  ”

چگونه در چوبی را رنگ کنیم ؟

 

  • تمیز کردن درب چوبی

در این مرحله باید سطح چوب را تا جای ممکن یک‌دست و تمیز کنید. برای این کار باید تمام ایرادات چوب مانند فرورفتگی‌ها و برجستگی‌ها و هر گونه شکاف و ترک روی درب را ترمیم کنید. ترفندهای زیادی برای یکنواخت کردن سطح چوب و از بین بردن این ناهمواری‌ها وجود دارد. به عنوان مثال اگر ترک و شکافی روی درب بود؛ یک تکه چوب مثلثی شکل را بردارید و به چسب چوب آغشته کنید. سپس آن را در شکاف درب فرو کرده و بعد از خشک شدن، قسمت بیرون زده وصله را با استفاده از رنده ببرید و سطح درب را یکنواخت کنید.

روشی دیگری که به کمک آن می‌توانید ترک‌های درشت را ترمیم کنید این است که این ترک را با استفاده از خمیر تهیه شده از خاک اره و چسب چوب پر کنید. این خمیر مانند بتونه عمل کرده و مالیدن آن به کمک کاردک روی سطح چوب باعث پر شدن شکاف می‌شود. البته در کنار این روش‌ها، شیوه‌های جدیدی نیز برای ترمیم درب‌های آسیب‌دیده وجود دارد. استفاده از رزین اپوکسی یا پلی استر پوست و پولیش یکی از این روش‌هاست. برای ترمیم درب به این شیوه ابتدا مقداری رزین را داخل ظرف مناسب ریخته و آن را با مقدار توصیه شده از هاردنر ترکیب کنید. ماده حاصله را روی ترک‌ها و شکاف‌ها ریخته تا پر شوند. اگر درب اتاقی شما سوراخ است و قصد دارید با استفاده از این شیوه آن را ترمیم کنید؛ حتما تکه‌ای ورق سه‌لایی را از پشت روی سوراخ بچسبانید و روی آن را رزین بریزید تا کاملا صاف شود.

  • بتونه‌کاری

بعد از ترمیم ایرادات درب، نوبت به بتونه‌کاری می‌رسد. برای این کار ابتدا باید بتونه آماده را از ابزار فروشی‌ها تهیه کنید. این محصول حاوی یک پودر رنگی و مل است که باید با هم ترکیب شده و با استفاده از کاردک و لیسه روی ناهمواری‌های درب مالیده شود. البته نوع بتونه‌ای که انتخاب می‌کنید؛ بستگی به رنگی دارد که قرار است روی درب زده شود. انواع مختلفی از بتونه در بازار وجود دارد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • بتونه مل و سریش
  • بتونه روغنی
  • بتونه فوری

بعد از خرید رنگ مخصوص درب های چوبی و قبل از تهیه بتونه، از فروشنده بخواهید در مورد نوع بتونه مناسب به شما مشاوره دهد.

  • سمباده‌کاری

سمباده‌کاری مرحله بسیار مهمی در رنگ کردن در چوبی است که حتما باید با دقت انجام شود. برای سمباده‌کاری به ورق پارچه‌ای یا کاغذی سمباده نیاز دارید. روی این ورق‌ها، دانه‌های ریز سیلیس چسبانده شده است که بر اثر تماس مکرر با چوب می‌توانند آن را صیقل داده و کاملا یک‌دست و صاف کنند. هر چقدر تعداد این دانه‌ها روی سمباده کمتر و اندازه آنها درشت‌تر باشد؛ سمباده زبرتر شده و شماره آن کمتر می‌شود.

بعد از بتونه‌کاری و خشک شدن بتونه روی درب، روی سطح درب داخلی را با استفاده از سمباده صیقل می‌دهیم تا تمام ناصافی‌های ایجاد شده به دلیل بتونه‌کاری از بین برود.

  • رنگ کردن درب چوبی

در آخرین مرحله از رنگ کردن در چوبی نیز باید طبق دستور زیر عمل کنید.

طریقه رنگ زدن درب چوبی :

قدم اول: بعد از سمباده‌کاری باید روی درب را یک لایه رنگ آستری بزنید. به این نوع آستر شاپان نیز گفته می‌شود. شاپان در دو رنگ قهوه‌ای و مشکی در بازار وجود دارد که می‌توان با استفاده از ترکیب آنها، طیف‌های مختلفی از رنگ قهوه‌ای را ایجاد کرد. برای آسترکشی درب، ابتدا باید شاپان را با بنزین رقیق کرده و سپس آن را با استفاده از یک تکه پارچه بدون پرز روی چوب مالید. با تغییر میزان حلال یا همان بنزین می‌توانید رنگ شاپان را تیره و روشن کنید. بنابراین اگر قرار است درب را گردویی تیره کنید؛ مقدار بنزین کمتری در شاپان بریزید تا رنگ آن تیره‌تر شود.

شیوه درست رنگ کردن در چوبی

قدم دوم: در این مرحله باید درب اتاق خواب را بعد از آسترکشی بلافاصه با سیلر پوشش دهید. سیلر ماده‌ای است که از نفوذ رنگ به داخل چوب جلوگیری می‌کند. برای تهیه محلول مناسب این مرحله، مقدار سیلر را با تینر فوری رقیق کرده و با استفاده از قلمو آن را روی سطح چوب بمالید. اگر می‌خواهید رنگ چوبی به خوبی روی درب بنشیند؛ مرحله سیلر زدن را چند بار و با فاصله نیم ساعت انجام دهید و در آخر اجازه دهید که این پوشش بین 1 تا 2 ساعت روی درب بماند و خشک شود.

قدم سوم: در این مرحله به دلیل استفاده از سیلر، مجددا باید روی درب را سمباده بزنید تا سطح آن کاملا صاف شود.

قدم چهارم: بعد از اینکه از صیقلی شدن کامل سطح درب مطمئن شدید؛ باید یک لایه کیلر روی آن استفاده کنید. حلال کیلر نیز مانند سیلر، تینر فوری است و با استفاده از قلمو یا پیستوله امکان اعمال آن روی چوب وجود دارد. برای رسیدن به تم رنگی مورد نظر خود، باید کیلر را با رنگ‌های مختلف فوری ترکیب کنید. اگر قرار است با قلمو این ترکیب را روی درب بمالید؛ کیلر را کمی غلیظ‌تر درست کنید.

قدم پنجم: اگر تمایل ندارید که از ترکیب کیلر و رنگ فوری به عنوان پوشش نهایی کار استفاده کنید؛ می‌توانید نیم پلی استر را جایگزین کیلر کنید. البته این ترکیب نیاز به دقت بیشتری نیز دارد. ضمن اینکه رعایت فاصله زمانی بین نوبت‌های اول، دوم و یا سوم پلی استر بسیار مهم است. اما کیفیت پلی استر قابل مقایسه با کیلر نیست. بنابراین اگر می‌خواهید مثل یک حرفه‌ای کار رنگ کردن در چوبی را انجام دهید؛ از نیم پلی استر رقیق شده با تینر استفاده کنید. بعد از خشک شدن این لایه، سطح درب را با پوست و پولیش مناسب براق کنید.

رنگ مخصوص درب های چوبی

یکی از اصلی‌ترین مراحل رنگ کردن در چوبی انتخاب رنگ مناسب و بهترین رنگ های چوب است. انواع رنگ مناسب چوب عبارتند از:

رنگ پولیش: این رنگ یکی از بهترین رنگ‌های موجود در بازار است. با این حال رنگ کردن در چوبی با آن کمی زمان می‌برد. برای رنگ کردن درب‌های چوبی با استفاده از رنگ پولیش، باید سطح چوب را چند لایه رنگ بزنید و برای براقیت بیشتر از نمد در اندازه‌های مختلف روی آن استفاده کنید. رنگ پولیش هم براقیت زیادی دارد و هم مقاوم در برابر رطوبت است. این در حالی است که قیمت آن نسبت به رنگ‌های دیگر بیشتر است و نسبت به ضربه، شکننده‌تر می‌باشد.

رنگ مخصوص درب های چوبی

رنگ پلی اورتان: این رنگ برای تمام سطوح به خصوص چوب مناسب است و برای تولید اکثر مصنوعات چوبی موجود در بازار از آن استفاده می‌شود. مقاومت بالا در برابر رطوبت و نور خورشید و همچنین خشک شدن سریع، از جمله مزایای این نوع رنگ می‌باشند.

رنگ پلی استر: این نوع رنگ، ارزان‌ترین رنگ موجود در بازار است و گرچه نسبت به دیگر انواع رنگ، مقاومت کمتری دارد؛ اما قیمت مناسب، استفاده از آن برای رنگ کردن درب‌های چوبی قدیمی را توجیه می‌کند.

رنگ مناسب برای درب چوبی چیست؟

از بین رنگ های موجود در بازار، سه رنگ پولیش، پلی اورتان و پلی استر، مناسب ترین گزینه ها برای رنگ درب چوبی هستند؛ که رنگ پولیش، دارای زیبایی و براقیت زیادی است، رنگ پلی اورتان دارای مقاومت بالا در برابر نور و رطوبت است و رنگ پلی استر که نسبت به دو رنگ قبل از مقاومت کمتری برخوردار است، اما از نظر قیمت بسیار مناسب تر است.

مراحل رنگ کردن درب چوبی؟

رنگ کردن درب چوبی، به ترتیب شامل مراحل زیر است که در این محتوا به صورت کامل به شرح آن پرداختیم. 1. تمیز کردن سطح چوب 2. بتونه کاری و یکدست کردن چوب 3. سمباده زنی چوب 4. رنگ کردن چوب با رنگ انتخابی

 

 

 

خط میانی
خط میانی

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *