سهند درب
خط میانی
خرید یک درب سرویس بهداشتی مناسب

ویژگی های درب سرویس بهداشتی مناسب

اگر می‌خواهید برای سرویس بهداشتی ساختمان خود درب انتخاب کرده و در این مسیر دچار اشتباه نشوید؛ باید با محصولات موجود در بازار که به عنوان درب مناسب سرویس بهداشتی عرضه می‌شوند و هر کدام از آنها قابلیت‌ها و مشخصات فنی متفاوتی دارند آشنا باشید. در این مقاله با معرفی چند محصول جذاب به شما کمک خواهیم کرد که بهترین درب برای سرویس بهداشتی را خریداری کنید.

سرویس بهداشتی یکی از مکان‌های پرتردد در هر ساختمانی است. علاوه بر تردد زیاد، شرایط حاکم بر این فضا، استفاده از دربی با ویژگی‌های خاص برای قسمت ورودی آن را الزامی می‌سازد.

بنابراین هرگز محصولی که به عنوان درب اتاقی تولید و روانه بازار می‌شود؛ مناسب برای استفاده به عنوان درب دستشویی یا درب حمام نیست.

اما منظور از ویژگی‌های یک درب سرویس بهداشتی مناسب و بهترین درب برای سرویس بهداشتی چیست؟ این محصول که به نوعی زیر مجموعه‌ای از محصولاتی محسوب می‌شود که به عنوان درب اتاقی یا درب داخلی در ساختمان کاربرد دارند؛ باید چه کیفیت و خصوصیاتی داشته باشد که بتوان به عنوان بهترین درب برای سرویس بهداشتی در این بخش از بنا از آن استفاده کرد؟

با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید تا پاسخ این سوالات را دریافت کنید.

 

درب مخصوص سرویس بهداشتی

 

بهترین گزینه برای خرید یک درب سرویس بهداشتی مناسب

وقتی صحبت از خرید درب برای سرویس بهداشتی و درب حمام می‌شود؛ معمولا عملکرد و کارایی درب مهم‌تر از زیبایی ظاهری آن است. یک درب استاندارد و مناسب برای نصب در سرویس بهداشتی یا همان درب مخصوص سرویس بهداشتی دربی است که عملکرد عالی و خوبی داشته باشد. اما دقیقا منظور از عملکرد خوب چیست؟

منظور از عملکرد صحیح در این جمله، تجهیز درب با یراق‌آلاتی است که برای مدخل ورودی فضایی مانند سرویس بهداشتی مناسب هستند. به عنوان مثال درب‌هایی که مخصوص حمام و توالت طراحی می‌شوند باید مجهز به لولاهای باکیفیت باشند که عمل باز و بسته شدن را به بهترین شکل و با کمترین اعمال نیرو انجام دهند. علاوه بر این از آنجایی که اکثر افراد با دست خیس دستگیره‌های درب سرویس بهداشتی را لمس می‌کنند؛ بهتر است از دستگیره‌های ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت در این محصولات استفاده شود.
مبحث دوام و استحکام درب به همین‌جا ختم نمی‌شود. چرا که آنچه بارها قرار است در حمام و توالت در تماس با آب و رطوبت باشد؛ بدنه اصلی درب است.

بنابراین علاوه بر یراق‌آلات، جنس بدنه درب مخصوص سرویس بهداشتی نیز باید از موادی درست شده باشد که در برابر رطوبت مقاوم است.

در کنار این موارد، انتخاب درب با رنگ و طرح مناسب نیز یکی از راهکارهایی است که می‌توانید به وسیله آن به طراحی داخلی زیباتر و شکیل‌تر ساختمان کمک کنید. به عنوان مثال اگر رنگ درب سرویس بهداشتی با رنگ درب اتاق‌ها یکسان باشد؛ قطعا زیبایی فضای داخلی ساختمان بیشتر خواهد شد. بنابراین باید سعی کنید تا جای ممکن رنگ درب سرویس بهداشتی را هماهنگ با دیگر درب‌ها انتخاب کنید.

 

انواع درب سرویس بهداشتی ضد آب

 

آشنایی با انواع درب سرویس بهداشتی ضد آب

با وجود محدودیتی که این روزها در متراژ ساختمان‌های مسکونی و اداری شاهد آن هستیم؛ طبیعی است که فضای در نظر گرفته شده برای حمام و سرویس بهداشتی نیز در چنین ساختمان‌هایی کمتر باشد. این موضوع سبب می‌شود که درب به شیرآلات نزدیک‌تر بوده و بیشتر در معرض جذب رطوبت باشد. بنابراین یک درب سرویس بهداشتی مناسب در درجه اول باید ضد رطوبت یا همان درب ضد آب باشد. انواع درب‌هایی که این قابلیت را دارند عبارتند از:

  • درب ضد آب ABS

ABS یک فرآورده چوبی بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف، به خصوص صنعت تولید درب و مصنوعات چوبی است. برای ساخت درب‌های ABS ابتدا محصولی با استفاده از ام‌دی‌اف 3 میلی‌متری یا نئوپان 5 میلی‌متری ساخته می‌شود. سپس برای افزایش خاصیت ضد رطوبت بودن درب، از رزین ABS به عنوان پوشش MDF یا نئوپان زیر کار استفاده می‌شود. لایه بعدی که روی درب‌های کشیده می‌شود؛ ورق ABS به قطر 1.2 میلی‌متر است.

بنابراین اگر درب در زمان نصب نیاز به برش داشته باشد؛ برای حفظ خاصیت ضد آب خود باید قسمت برش خورده مجددا با رزین و سپس با ورق ABS پوشش داده شود. اگر انتخاب شما برای سرویس بهداشتی و حمام این نوع درب باشد اما اندازه‌گیری‌ها به درستی در ساخت محصول اعمال نشده باشند؛ ممکن است روند اصطلاح درب، قیمت درب ضد آب دسشویی را افزایش دهد. انجام دقیق این فرآیند کاملا حرفه‌ای موجب می‌شود که درب تولیدی از نظر صدا نیز عایق‌بندی شود.

  • درب ضد آب HPL

لمینت تولید شده تحت فشار زیاد یا همان High Presses Laminate اصلی‌ترین ماده خامی است که در تولید این محصول استفاده می‌شود. این ورق‌های روکش شده با چوب، در واقع ترکیبی از لایه‌های سلولوزی رزین‌های فنولیک بوده و بسیار مناسب برای ساخت محصولات ضد آب هستند. درب‌های ساخته شده از HPL علاوه بر اینکه ضد رطوبت هستند؛ در برابر عوامل شیمیایی مانند مواد شوینده که اکثرا برای تمیز کردن سرویس‌های بهداشتی از آنها استفاده می‌شود مقاومت خوبی دارند.

 

بهترین درب برای سرویس بهداشتی

 

  • درب ضد آب GRP یا فایبرگلاس

این محصولات در کنار درب‌های ABS بهترین گزینه برای استفاده به عنوان درب حمام و توالت هستند. تنوع در طرح و رنگ در کنار دوام بالا و خاصیت ضد آب بودن فاکتورهایی می‌باشند که درب فایبرگلاس را به یک درب سرویس بهداشتی مناسب تبدیل می‌کند.

یکی از معایبی که این درب‌ها دارند؛ محدودیت در کوتاه کردن آنها به وسیله رنده است. بنابراین در زمان اندازه‌گیری چهارچوب درب سرویس بهداشتی برای سفارش درب‌های GRP باید دقت کافی را داشته باشید. بهتر است انجام این کار را به نصاب یا سازنده درب محول کنید. به خصوص اگر ابعاد چهارچوب درب سرویس بهداشتی استاندارد نیست و عرض و طول آن در قسمت‌های مختلف متغیر است. برای استعلام قیمت درب ضد آب فایبرگلاس سرویس بهداشتی حتما با کارشناسان مجموعه سهند درب در تماس باشید.

  • درب ضد آب PVC

منظور از درب سرویس بهداشتی pvc محصولی است که بدنه آن از جنس دیگر و روکش از جنس پی‌وی‌سی ضد آب است. بیشتر درب‌های روکش PVC یا از MDF ساخته می‌شوند یا از HDF مثل  درب داخلی HDF که هر دو آنها نوعی فرآورده مشتق شده از چوب هستند. PVC نوعی ورق 16 میلی‌متری کاملا ضد آب و مقاومی است که پرس کردن آن بر روی هر دربی می‌تواند خاصیت ضد آب به درب بدهد.

اما بهتر است برای ساخت یک درب سرویس بهداشتی پی وی سی استاندارد، از بدنه‌های تولید شده از ام‌دی‌اف یا اچ‌دی‌اف استفاده کرد. روکش PVC در کنار این قابلیت فوق‌العاده، از قیمت مناسب‌تری نیز برخوردار است و تولید محصول با آن منجر به کاهش قیمت درب سرویس بهداشتی می‌شود. تنوع در طرح و رنگ و همچنین استفاده از یراق‌آلات باکیفیت روی درب سرویس بهداشتی pvc موجب شده که این محصولات به گزینه‌ای ایده‌آل برای نصب در حمام و سرویس بهداشتی تبدیل شوند.

درب دوجداره سرویس بهداشتی یکی از محصولاتی است که با استفاده از یو‌پی‌وی‌سی ساخته می‌شود و زیر مجموعه‌ای از درب‌های PVC است. درب سرویس بهداشتی pvc دو جداره علاوه بر خاصیت ضد آب بودن، ضد زنگ و عایق صدا نیز می‌باشد. درب ضد سرقت روکش PVC به دلیل همین ویژگی های خاصی که دارد؛ امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده و اکثر مشتریان از آن به عنوان درب مناسب سرویس بهداشتی در ساختمان خود استفاده می‌کنند.

 

درب سرویس بهداشتی مناسب

 

آیا درب آلومینیومی مناسب برای نصب در حمام و سرویس بهداشتی است؟

در سازه‌های قدیمی به خصوص آن دسته از ساختمان‌هایی که در مناطق مرطوب ساخته می‌شوند؛ از این درب‌های فلزی به عنوان درب مقاوم در برابر آب استفاده می‌شود. اما آیا درب آلومینیومی سرویس بهداشتی واقعا گزینه مناسبی است و از نظر ظاهری قابلیت رقابت با سایر گزینه‌ها را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. چرا که این درب‌ها معمولا تنوع طرح و رنگ ندارند و ظاهر فلزی آنها موجب می‌شود که فضای داخلی خانه زیاد زیبا به نظر نرسد. بگذارید موضوع را با ذکر یک مثال تشریح کنیم.

فرض کنید تمام قسمت‌های یک خانه از مبلمان گرفته تا دیوارها و دیوارکوب‌ها با سبک کلاسیک دیزاین شده باشد اما درب سرویس بهداشتی و حمام آلومینیومی بوده و از نظر ظاهری متفاوت باشد. به نظر شما منظره چنین خانه‌ای چطور است؟ قطعا کاربرد درب آلومینیومی سرویس بهداشتی در چنین فضایی که به دقت طراحی شده است؛ بدجور به چشم می‌آید. بنابراین بهتر است از محصولات جدیدی که در بالا از آنها یاد کردیم برای همخوانی هرچه بهتر نمای داخلی خانه خود، به عنوان درب سرویس بهداشتی استفاده کنید. درب‌های ساخته شده از آلومینیوم، بیشتر برای محیط‌های صنعتی مناسب هستند و دوام آنها باعث می‌شود که در این شرایط خشن، ماندگاری بالاتری نسبت به دیگر درب‌هایی که در بخش‌های قبلی معرفی کردیم داشته باشند.

آیا ابعاد درب سرویس بهداشتی با دیگر درب‌های داخلی متفاوت است؟

در بیشتر ساختمان‌ها، به خصوص ساختمان‌های متراژ پایین، چهارچوب درب سرویس بهداشتی را کمی کوچک‌تر از دیگر درب‌های داخلی در نظر می‌گیرند. دلیل تفاوت میان ابعاد درب سرویس بهداشتی و دیگر درب‌های اتاقی این است که معمولا سرویس بهداشتی در طول پروسه ساخت تجهیز شده و نیازی نیست که بعدها وسایل آن تغییر کند. این در حالی است که وسایل موجود در اتاق‌ها با هر بار تغییر مالک ساختمان، جابه‌جا می‌شود.

بنابراین درب اتاق خواب باید مانند درب ضد سرقت ورودی کمی عریض‌تر باشد تا در اثر ورود و خروج وسایل سنگین مانند سرویس خواب و کمدها آسیب نبیند. علاوه بر این، یکی دیگر از دلایل کوچک بودن ابعاد درب سرویس بهداشتی این است که هنگام باز شدن فضای زیادی اشغال نکند. همانطور که می‌دانید اغلب درب‌هایی که برای حمام و سرویس بهداشتی کاربرد دارند؛ رو به داخل باز می‌شوند. بنابراین اگر فضای داخلی سرویس بهداشتی کم باشد؛ با انتخاب دربی با ابعاد کوچک‌تر می‌توان از برخورد درب با سینک روشویی و دیوارهای جانبی در زمان باز شدن جلوگیری کرد.

مهم‌ترین ویژگی‌های درب سرویس بهداشتی

برای اینکه یک محصول بتواند لقب یک درب سرویس بهداشتی مناسب را یدک بکشد؛ باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • در اثر تماس با آب در طولانی مدت آسیب نبیند.
  • اگر به هر دلیلی آسیب دید؛ قابلیت تعمیرپذیری داشته باشد.
  • تنوع در طرح و رنگ آن، دست مشتری را برای هماهنگ کردن درب با سایر وسایل خانه باز بگذارد.
  • علاوه بر بدنه، یراق‌آلات استفاده شده در آن دوام بالایی داشته و با استفاده مکرر به سادگی آسیب نبیند.

خوشبختانه تمام محصولاتی که در این مقاله به شما به عنوان یک درب سرویس بهداشتی مناسب معرفی کردیم؛ تمام ویژگی‌های ذکر شده را دارند و می‌توانید با خیال راحت یکی از آنها را برای مدخل ورودی حمام و سرویس بهداشتی ساختمان خود سفارش دهید.

خط میانی
خط میانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *