لولا یکی از اجزای اصلی در دربهای ضد سرقت محسوب میشود که وظیفه آن چرخاندن بدنه درب حول محور پایههایش است. در حقیقت لولا درب ضد سرقت یک قطعه فلزی و شامل دو قسمت متحرک است که حول محور یک قطعه مرکزی ثابت میچرخند. یک طرف این قطعه باید روی چهارچوب و طرف دیگر آن روی درب نصب شود. انواع لولای درب ضد سرقت در بازار وجود دارد.
زاویه بازشوی برخی از این مدلها محدود و برخی دیگر را میتوان تا حدود 360 درجه بدون مشکل چرخاند. بیشتر لولاهای قدیمی دارای پینهای امنیتی بودند که روی دربهای به بیرون بازشو نصب میشدند. این مدل پین هم نیاز به فضای کمتری برای نصب داشت و هم تردد را در مواقع اضطراری آسان میکرد. نقطه ضعف این پینها این است که از بیرون قابل دسترسی است و سارقان میتوانند با از جا درآوردن آنها به سادگی درب را از چهارچوب جدا کنند.
بنابراین برای اینکه امنیت ساختمان را افزایش دهید باید از لولاهای امنیتی استفاده کنید. در ادامه این مقاله انواع لولای درب ضد سرقت را به شما معرفی خواهیم کرد و اطلاعات مفیدی را در مورد این محصول در اختیارتان میگذاریم.
چند نوع لولاهای امنیتی داریم ؟
چند فاکتور مهم وجود دارد که در انتخاب انواع اتصالات درب مانند روزت درب ضد سرقت باید به آنها توجه کنید.
اولین فاکتور میزان امنیتی است که برای ساختمان به ارمغان میآورند. در مورد کالایی مانند لولا، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است. در این بخش میتوانید با انواع لولای درب ضد سرقت آشنا شده تا بتوانید بر اساس اطلاعات دریافتی در زمان خرید این محصول تصمیم بهتری بگیرید.
-
لولای دو لبه
لولاهای دو لبه متداولترین لولاهایی هستند که در بازار برای نصب بر روی دربهای ضد سرقت فروخته میشوند. به غیر از درب میتوانید روی کمدها و درب کابینتها نیز از این مدل لولا استفاده کنید. فقط باید قبل از استفاده از لولای دو لبه آن را در قاب چوبی بچسبانید. این مدل لولا دارای شفت مرکزی است که دو طرف محور را به هم متصل میکند. یکی از این محورها روی درب و دیگری روی قاب وصل میشود. میتوان برای اطمینان بیشتر از غلطکها استفاده کنید.
-
لولای دو لبه امنیتی
این لولا نسبت به دیگر انواع لولای درب ضد سرقت یک مزیت مهم دارد و آن این است که پیچ نصب شده روی آن قابل دسترسی نیست. بنابراین برای نصب درب ورودی که از بیرون ساختمان دسترسی دارد این نوع لولا بسیار مناسب است. وقتی از این محصول استفاده میکنید؛ دو طرف لولا در زمان بسته بودن درب به هم متصل میشود. در این شرایط باز کردن درب و جدا کردن آن از چهارچوب عملا غیرممکن است؛ حتی اگر پین کاملا جدا شود.
-
لولای دو لبه بالارونده
وقتی این لولا روی درب نصب میشود؛ کنارهها همراه با پین مرکزی میچرخد. اگر قرار است درب را بعد از نصب برای باز و بسته کردن فشار دهید یا بکشید بهتر است لولای دو لبه بالارونده روی آن نصب کنید. تنظیم و رگلاژ درب ضد سرقت نصب شده با این لولا معمولا راحتتر است.
-
لولای به هم پیوسته یا لولای درب پیانو
این لولا که معمولا طولی به اندازه یک متر دارد برای محکم کردن بالای پیانو قابل استفاده است. البته این محصول در ابعاد کوچکتر نیز در بازار وجود دارد. لولاهای به هم پیوسته برای نصب دربهای سبک مناسب هستند. طول بلند این لولاها باعث حمایت بیشتر از درب میشود ولی قادر نیست که ضربههای سنگین را تحمل کند.
-
لولای گردان
برای نصب دربهای سنگین این مدل لولا بسیار مناسب است. قسمت مرکزی لولاهای گردان دارای دو محور تو خالی استوانهای است که باید آنها را با یک قطعه دیگر به قاب چوبی پیچ کنید. اگر به پشتیبانی قوی از درب نیاز دارید؛ آن را با لولای گردان روی کلاف درب ضد سرقت نصب کنید.
-
لولای چندکاره
لولاهای چندکاره یکی از مستحکمترین لولاهایی هستند که برای نصب انواع درب به خصوص دربهای ضد سرقت کاربرد دارند. بیشتر دربهای امنیتی را با این مدل لولا نصب میکنند. یکی از دلایل نامیدن این محصولات به عنوان لولای چندکاره، امکان باز کردن آنها از هر جهت است.
تعداد لولاهای مورد نیاز برای نصب درب ضد سرقت چقدر باید باشد؟
ارتفاع درب اصلیترین عاملی است که تعداد لولاهای مورد نیاز برای نصب آن را مشخص میکند. به طور کلی باید در هر 76 سانتیمتر از ارتفاع، یک لولا کار گذاشته شود. با این وجود اگر درب بین 152 تا 229 سانتیمتر ارتفاع داشته باشد؛ برای نصب آن باید حداقل از 3 لولا استفاده کنید. البته این عدد برای دربهایی است که عرض استاندارد دارند. معمولا وقتی عرض درب بیشتر از حد استاندارد است؛ از یک لولای اضافه برای تحمل وزن درب استفاده میشود. منظور از عرض استاندارد، عرض 94 سانتیمتر است.
چگونه لولاهای درب را نصب کنیم؟
نصب انواع لولای درب ضد سرقت کار زیاد سختی نیست و نیازی به تخصص ندارد. برای نصب لولا و سوار کردن درب روی چهارچوب ابتدا باید لولا را روی چهارچوب قرار داده و جای صحیح نصب آن را علامت بگذارید.
همانطور که اشاره شد؛ تعداد لولاهای مورد نیاز بستگی به ابعاد به خصوص ارتفاع درب دارد. وزن درب نیز روی تعداد لولایی که برای نصب آن نیاز دارید تاثیر میگذارد. در مرحله بعد باید محل نصب لولا روی درب را علامتگذاری کرده و از تطابق آن با علامتهای گذاشته شده روی چهارچوب مطمئن شوید.
سپس باید با یک ابزار برش روی چهارچوب و بدنه درب شکاف ایجاد کنید. این شکافها باید به اندازه ضخامت صفحات لولا عمیق باشند. در مرحله بعدی باید لولا را در این شکافهای فرورفته قرار داده و با مداد محل دقیقی که باید پیچها در آن نصب شود مشخص کنید.
بعد از مشخص کردن این محلها، با دریل سوراخ ایجاد کرده و با پیچ صفحات لولا را به چارچوب و درب ثابت کنید. اگر میخواهید ساختمان امنتر باشد؛ میتوانید از پین ثابت درب ضد سرقت استفاده کنید. این پین نسبت به پینهای معمولی ایمنتر است.
البته محصولات دیگری نیز وجود دارد که برای ایمنی بیشتر درب استفاده از آنها توصیه میشود. به عنوان مثال قفل برقی درب ضد سرقت نسبت به قفلهای مکانیکی ایمنتر است و بدون نیاز به نیروی مکانیکی باز و بسته میشود.